Ses kartı yerine amfi kullanılabilir mi?

WaLeX

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde line 6 marka spider V20 mkıı model bir amfi ve Yamaha pacifica 212 vfm var. Genel olarak, amfinin kendi preset tonlarından pek memnun değilim.
Amfinin bilgisayar üzerinden çeşitli tonları ayarlayabileceğiniz bir yazılımı mevcut fakat oradaki ayar gerçekten çok karışık ve ben başlangıç seviyesinde birisi olarak yapamıyorum. Şu anda fikir olarak aklımda amfiden bağımsız olarak kullanılabilen amplitube 5, Bias FX 2 le gibi uygulamalarda şansımı denemek var.
Sorum şu: Ses kartı kullanmadan gitarımı amfiye bağlasam ve amfiyi de USB ile bilgisayara bağlasam, amplitube5 vb. uygulamalar gitarımı görür mü; herhangi bir sorun olur mu?

Amplitube 5'in ücretsiz bir versiyonu var. İndirip giriş ve çıkışı Line 6 olarak seçip bir deneyin. Yapılabiliyor olması lazım. Yanlız Spider amfiler piyasadaki en kötü modellemeli amfilerden biri, belki de en kötüsüdür. O amfiden herhangi bir yöntemle düzgün ses alınması bence olanaksız.

Sorum şu: Ses kartı kullanmadan gitarımı amfiye bağlasam ve amfiyi de USB ile bilgisayara bağlasam, amplitube5 vb. uygulamalar gitarımı görür mü; herhangi bir sorun olur mu?
Hayır o şekilde çalışmaz.

Başlangıç seviyesine bu dijital işlemcili , modellemeli amfiler önerilmemesinin sebeplerinden biri işte bu.

Sizin seviyenize uygun değiller ve ton gibi mevzular için çok erken olmasına rağmen bunlara gereksinim duyup gereksiz yere kafanızı karıştırıyorsunuz. Çalımınızı olumsuz etkilediği ve öğrenmenizi / gelişiminizi de olumsuz etkilediği kısma girmiyorum bile.

Tavsiyem: Amfinizi, varsa ses kartınızı satıp, analog çalışan düz bir amfi alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…