Rehber Ses Mühendislerinden Razer BlackShark V2 EQ & Mic ayarları

Usta bir şey rica edebilir miyim bende de V2 modeli var dün fark ettim de ses tekerleğinden sesi Full açıkken sıkıntı yok ortadaykende olması gerektiği gibi ama ses tekerleğini Full kısınca ses komple kısılmıyor sanki yüzde 2,3 açık kalıyor ses tekerleğini sonuna kadar kapatmış olmama rağmen ses alıyorum bu sizde de var mı kontrol edebilir misiniz kulaklık direkt böyle mi yoksa düştü falan da mı böyle oldu kualklıkta bir sallanma şıngırtıda yok gerçi.
Ses geliyo ama önemli değil çok zor duyması zaten.

Güncelliğini koruyor mu bu ayarlar? Birkaç haftadır paylaştığınız ayarlar ile kullanıyorum. Volume'u 100'de tutup kulaklık üzerindeki tekerlekten mi kısarak dengeliyorsunuz sesi, katlanılmaz seviyede aşırı yüksek sesi nasıl engelliyorsunuz yani? Ayak sesleri volume'den mi tekerlekten mi daha iyi duyulur?

THX'i bizzat tecrübe ederek kapatmıştım ben de zamanında, hem çok tiz sesler veriyor hem de bir hayli boğuk. Blackshark V2 kullanıyorum.

Yazınızı baştan sona okudum, tam olarak vasatın altı diyebilirim. Verdiğiniz bütün kopya ayarlar referans kulaklıkları için geçerli ayarlar. Profesyonel bir ses kartı olmadan kullanılabilecek bir ayar değiller kullanıcıları yanlış yönlendirmemenizi rica edeceğim. Verdiğim ayarlar ise Razer'in sadece Razer Synapse 3 üzerinde geçerli olabilecek Razer EQ'yu baz alıyor. Tüm ayarlar denendi ve ses mühendisleri tarafından onaylandı. Reddit'de de ses mühendislerine ayarları doğrulattım çevreme tam olarak referans olabilmesi açısından. Dediğiniz ayarlar bir Gaming kulaklık için tiz ve oyunlardaki ayak sesleri, silah değiştirme sesleri, mermi sesleri gibi bir çok etkeni ortadan yok edebilecek derecede ayarlanmış. Zaten genellikle Razer'in kendi hazır ayarlarını kopyalamışsınız gördüğüm kadarı ile. O yüzden gaming konusunda daha fazla tecrübe edinmeden kullanıcıları yanlış yönlendirmenizi doğru bulmadım. Elbet kendi konunuzu açarak yeni bir rehber oluşturabilirsiniz faydalı olacağını düşünecekseniz eğer "Referans Kulaklık yani IEM" kulaklık konularında.

Kısa bir özet geçmem gerekirse IEM ve Gaming kulaklıklar birbirlerine yaklaşamazlar, Razer'in veya diğer Gaming Headset üreticilerinin ürettikleri 7.1 ses kartlarına uygun şekilde hazırlanmıştır rehberim. Zaten kullanlar ve memnun kalanlar yorumunu bırakacaktır. Ha, ses duymak ta kişiye özgü teknik bir konudur. Her kulağa uygun bir ayar değildir bu. Bu ayarlar üzerinden kendinize en yakın ayarları bulabilirsiniz.

Sevgilerimle
Hocam discord var mı acaba bir iki şey soracağım müsaadenizle..

Güncelliğini koruyor mu bu ayarlar? Birkaç haftadır paylaştığınız ayarlar ile kullanıyorum. Volume'u 100'de tutup kulaklık üzerindeki tekerlekten mi kısarak dengeliyorsunuz sesi, katlanılmaz seviyede aşırı yüksek sesi nasıl engelliyorsunuz yani? Ayak sesleri volume'den mi tekerlekten mi daha iyi duyulur?

THX'i bizzat tecrübe ederek kapatmıştım ben de zamanında, hem çok tiz sesler veriyor hem de bir hayli boğuk. Blackshark V2 kullanıyorum.
Sound Normalization ayarını açarsanız ayak seslerini daha yakın duyarsınız.

Ek olarak Bass Boost'u açıyorum biraz da sese alışmak lazım diye düşünüyorum. THX manuel seçince genelde tizli oluyor Auto alınca biraz boğuk oluyor açıp veya kapamak size kalmış.
Evet, bende de bass boost açık ve 60'ta, konuda önerildiği gibi. Ana ses düzeyleriniz kaçta? Konuda önerildiği gibi "Hoparlör (Razer USB Sound Card)" ı 100'de ve tekerleği 50'de tutunca ses aşırı yüksek oluyor.

Tekerlek fullde iken soldan daha fazla, sağdan daha az ses geliyor. Ortadayken de ses soldan bir tık daha fazla geliyormuş gibi. Sizde de öyle mi?

Evet, bende de bass boost açık ve 60'ta, konuda önerildiği gibi. Ana ses düzeyleriniz kaçta? Konuda önerildiği gibi "Hoparlör (Razer USB Sound Card)" ı 100'de ve tekerleği 50'de tutunca ses aşırı yüksek oluyor.
Bende kulaklik tekerleği en sonda Windows sesi 10-20 arasında pek yüksek seste kullanmıyorum.

Tekerlek fullde iken soldan daha fazla, sağdan daha az ses geliyor. Ortadayken de ses soldan bir tık daha fazla geliyormuş gibi. Sizde de öyle mi?
Evet tam sona alınca öyle oluyor sonran birazcık geriye alınca düzeliyor.

Benim de öyleydi garantiden yenisini aldım ve eşit geliyor artık.

Her şeyi kökleyin Windows içinden sesi ayarlayın sadece, donanımı kısıtlamayın yazılımdan kısın sesi. Ben oyuna göre değişmekle beraber 80-100 arası oynuyorum youtubeda ise ses yine 100 iken videonun kendi sesini kısıyorum. Dediğim ayarları uygulayın, farkı anlayacaksınız şayet kulaklığınız bozuk değilse. (benim ilk aldığımda öyleydi birebir değişim oldu şuan mükemmel çalışıyor)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı