Ses Seviyesine Sınır Koyabilmek

sungurhan

Kilopat
Arkadaşlar bilgisayarıma araba ses sistemi kurdum. Malum seviyeyi 10'a getırdıgımde bangır bangır çalıyor. Bilgisayara başkası geçtigi zaman mutlaka bir hata yapıp bır yerden vıdeo actıgı zaman sevıyeyı %100 kadar çıkaracak. Böyle bir sorunla karşılasmamak adına ses sevıyesıne limit koyabılır mıyız? Mesela üst limit %30 olacak onun üstüne cıkmayacak gibi.
veya çoklayıcı ıle 2+1 ses sistemı ıle araba ses sıstemını aralarında gecıs yaparak kulllanabılırmıyım

Son düzenleme:
Merhaba. Evet, kalıcı bir sınır ayarı ses aygıtları yönetim kısmından kolayca yapılır. Denetim masası > Donanım ve Ses > Ses aygıtlarını yönet > Ses > Hoparlör > Düzeyler > Fare imleciyle ses düzeyi % 30 'a getirilir ve tamam'a tıklanır. Bu şekilde ses ikonundan ses seviyesi % 100'e kadar getirilse de ses düzeyi %30 'da kalır, %100' e kadar çıkamaz. Yine ayni noktadan bu ayar %100 'e getirilirse ses düzeyli ilk haline (maximuma) yine geri gelebilir. Kolay gelsin.

Merhaba. Evet, kalıcı bir sınır ayarı ses aygıtları yönetim kısmından kolayca yapılır. Denetim masası > Donanım ve Ses > Ses aygıtlarını yönet > Ses > Hoparlör > Düzeyler > Fare imleciyle ses düzeyi % 30 'a getirilir ve tamam'a tıklanır. Bu şekilde ses ikonundan ses seviyesi % 100'e kadar getirilse de ses düzeyi %30 'da kalır, %100' e kadar çıkamaz. Yine ayni noktadan bu ayar %100 'e getirilirse ses düzeyli ilk haline (maximuma) yine geri gelebilir. Kolay gelsin.
teşekkür ediyorum pekı hem bu ses sıstemını hemde 2+1 ses sıstemını bılgısayara çoklayıcı ıle baglayıp bılgısayar uzerınden ikisi arasından geçiş yapabılırmıyım ?

PC'deki iç yazılımlarla bunu yapamazsınız şeklinde düşünüyorum, çünkü ayni AUX'dan iki paralel çıkış alınıyor, birinin mekanik olarak takılıp diğerinin 2 adet AUX'den tam olarak çekilmesiyle bu mümkündür. Bir yazılımla değil ancak 2 hatlı (4 uçlu) küçük 2 adet anahtarla (radyo-teyp devrelerinde örneğin teypden tuner'e anında geçmede kullanılıyor) bu olabilir, ama kablo ara bağlantılarıyla parazitik dış etkilere de (EMI gibi) açık olacağından bunu pek tavsiye etmiyorum. Biraz zahmetli de olsa bir jakı çıkarıp diğerini takmak net (Dış parazitlerle hiç bozulmayan sesler) için daha garantilidir. Çünkü bu ses kabloları üzerinde paraziti (EMI'yı) dıştan önleyen blendajlı bir örtüsü (metal örgülü bir kafesi) vardır. Kolay gelsin.
Düzeltme: Her ikisinin de power (açma-kapama) ayrı ayrı anahtarı olduğundan çoklayıcıdan sonnra ayni anda ikisi de AUX'dan bağlanabilir, bir sıkıntı olmaz. Ancak her ikisi ayni anda çalışırsa PC'den çıkan sinyal 1/2 şiddetli olarak kesin paylaşılır, bu nedenle normal %100'lük ses giriş seviyesi daha düşük (paylaşılarak) kalabilir. yani hangisi o anda çalışacaksa onun power'ına (teybin açma-kapama adaptör anahtarına, vb.) basıp onu çalıştırabilirsiniz. Bunu şimdi düzeltiyorum, çünkü az önce mutlaka ayrılmam ve acil halletmem gereken çarşı/pazar/ticaret işlerim vardı, şimdi düzeltiyorum bunu. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Ben de bilgisayarımda oto ses sistemi kullanmaktayım.. Ev ses sistemlerinin araba fiyatı olduğu bu devir de 10da 1 fiyatına aynı sesi yakalayabilmek adına bu şekil bir yol gitmeye karar vermiştim..

Burada asıl konu şu.. Tüm bu sistemi nereye bağladın ? Eğer anakart üzerinden tek bir hat ile aldıysan zaten o sistem kuru gürültüden öteye geçmez. En az 7+1 dolby ses çıkışlı bir karttan deck alman gerekir.
Ben o işi ses kartı ile çözdüm. Ve ben yokken bilgisayarı açacak olan kişi için de 2+1 sistemi masaya kurdum.. Aynı çıkıştan ses alıp yalnızca 2+1 ve amfilerin güç düğmelerini ayırdım.. Yani hangisini açarsam o çalmakta.

Burada önemli bir nokta var. Eğer 2+1 ile amfi seslerini dengelemez iseniz. Unutkanlık anında bir cihazdan diğerine geçerken anlık yüksek ses ile büyük sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Tavsiyem iki cihazı aynı anda çalıştırıp, amfi sistemine çok az bir miktar fazla ses vermenizdir.
Sonuçta ev ortamında maksimum açabileceğiniz ses sınırlı olmalıdır. Büyük cezası var bir şikayete bakar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı