Ses sistemi PC'ye takılır mı?

Şöyle:
  1. PC'den müzik setine ses gireceksin.
    1.1 > PC'nin ses çıkışından doğrudan kabloyla müzik setine (cihazın arkasındaki yan yana sarı-kırmızı olan, LINE IN yazan yere)
    1.2 > PC ile bluetooth aktarıcıyı eşleştir. Cihazı müzik setinin yanına koy. Cihazdan yine LINE-IN'e kabloyla gir.
  2. Müzik setini hoparlörlere bağlaman lazım.
    2.1 > Onun için kablo ucundaki parçayı kesip, kabloları doğrudan siyah-kırmızı mandallı yere sokabilirsin.
    YALNIZ DİKKAT: O hoparlörler ufak gibi geldi bana. Müzik setinin sesini çok açmaman lazım.
Umarım anlayacağın şekilde yazabilmişimdir.

Amfi sormuşsun, LINE_IN'e girersen, müzik setinin amfisini kullanır, hoparlörlere çıkış yapabilirsin.
Ben bile yeşerdim. Ancak bazı sorularım var: Bluetooth adaptör olmadan bağlanmak mümkün mü peki?
PC den bağlantı yapacağımız kablo nasıl olmalı? 3.5 mm den Line In'e dönüştürücü ile mi çevireceğiz. Dönüştürücü kullansak nasıl olur?

Şöyle:
    1.1 > PC'nin ses çıkışından doğrudan kabloyla müzik setine (cihazın arkasındaki yan yana sarı-kırmızı olan, LINE IN yazan yere)
    1.2 > PC ile bluetooth aktarıcıyı eşleştir. Cihazı müzik setinin yanına koy. Cihazdan yine LINE-IN'e kabloyla gir.
    2.1 > Onun için kablo ucundaki parçayı kesip, kabloları doğrudan siyah-kırmızı mandallı yere sokabilirsin.
    YALNIZ DİKKAT: O hoparlörler ufak gibi geldi bana. Müzik setinin sesini çok açmaman lazım.

Amfi sormuşsun, LINE_IN'e girersen, müzik setinin amfisini kullanır, hoparlörlere çıkış yapabilirsin.
Elimde line ın yazan yer ile pc portlarına takabileceğim herhangi bir kablo yok maalesef. Şu aşamada 0 bilgim var. Size tek sorabileceğim soru amfi diye düşündüğüm siyah renkteki cihazı yok sayarsak bu hoparlörler dediğiniz bluetooth cihazı ile pcye bağlanabilir mi? Bağlanırsa sizce iyi sonuç alır mıyım veya uğraşmaya değer mi?

Ben bile yeşerdim. Ancak bazı sorularım var: Bluetooth adaptör olmadan bağlanmak mümkün mü peki?
PC den bağlantı yapacağımız kablo nasıl olmalı? 3.5 mm den Line In'e dönüştürücü ile mi çevireceğiz.
Kablo bağlantısını ben de anlayamadım bir görsel olsa belki vardır elimde.

Elimde line ın yazan yer ile pc portlarına takabileceğim herhangi bir kablo yok maalesef. Şu aşamada 0 bilgim var. Size tek sorabileceğim soru amfi diye düşündüğüm siyah renkteki cihazı yok sayarsak bu hoparlörler dediğiniz bluetooth cihazı ile pcye bağlanabilir mi? Bağlanırsa sizce iyi sonuç alır mıyım veya uğraşmaya değer mi?
Hocamız o cihazın içerisinde bulunan amfiden faydalanmanın yolunu açıkladı aslında. Paylaştığı amazon linkindeki kablo 3.5mm jackten sağ ve sol line'a ayrılıyor bunun 3.5mm olan kısmı PC'nin ses çıkışına takılıyor diğer iki çıkışta ilgili jacklere.

Şöyle:

Alacağın kablo da bu: https://www.amazon.com.tr/dp/B00JR9LUM2?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Herşey tamam. Şimdi doğru mu anladım diye yazmak istiyorum. Dediğiniz kablo ile pc ile siyah renkteki cihazın bağlantısını yapıyoruz. Ardından ses alabilmem için hoparlörlerin kablosunun ucunu kesip siyah renkteki cihazın arkasında bulunan mandallı girişlere takıyoruz. Ve pcden açtığımız sesi hoparlörden alabiliyoruz.

Her şeyi unut. Şunu oku:
- Bluetooth yok. Bluetooth'u unut.
1- Bu kabloyu alıyorsun: https://www.amazon.com.tr/dp/B00JR9LUM2?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
2- Bu kablonun bir ucunu PC'nin ses çıkışına (kulaklığı soktuğunu yere), diğer ucunu müzik setinin LINE_IN yazan yerine sokuyorsun.
[ ŞİMDİ PC'den sesi alıp müzik setine girdik ]
Müzik seti içindeki amfiyi kullanarak sesi kendi çıkışlarına yönlendirdi.
Şimdi bize ne lazım? Sesi bize verecek hoparlör lazım.
Hoparlörleri de ikinci fotoğrafta yanyana duran 4'lü (kırmızı, siyah, siyah, kırmızı olan yer) yerebağladınmı PC'den sana ses geldi :)

Herşey tamam. Şimdi doğru mu anladım diye yazmak istiyorum. Dediğiniz kablo ile pc ile siyah renkteki cihazın bağlantısını yapıyoruz. Ardından ses alabilmem için hoparlörlerin kablosunun ucunu kesip siyah renkteki cihazın arkasında bulunan mandallı girişlere takıyoruz. Ve pcden açtığımız sesi hoparlörden alabiliyoruz.
Her şeyi unut. Şunu oku:
- Bluetooth yok. Bluetooth'u unut.
1- Bu kabloyu alıyorsun: https://www.amazon.com.tr/dp/B00JR9LUM2?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
2- Bu kablonun bir ucunu PC'nin ses çıkışına (kulaklığı soktuğunu yere), diğer ucunu müzik setinin LINE_IN yazan yerine sokuyorsun.
[ ŞİMDİ PC'den sesi alıp müzik setine girdik ]
Müzik seti içindeki amfiyi kullanarak sesi kendi çıkışlarına yönlendirdi.
Şimdi bize ne lazım? Sesi bize verecek hoparlör lazım.
Hoparlörleri de ikinci fotoğrafta yanyana duran 4'lü (kırmızı, siyah, siyah, kırmızı olan yer) yerebağladınmı PC'den sana ses geldi :)
Senin aklına, ağzına, diline sağlık benim aziz kardeşim :)
Şu an amfi alıp çok büyük bir amelelik ettiğimi anladım.
Sıkma canını, satarsın ikinci el olarak.
Çözebildik mi her şeyi şimdi? Başka soru var mı kafanda?

Tamamdır kablo gelince sonucu paylaşırım hocam çok teşekkür ediyorum.

Hocam kusura bakmayın aklıma bir şey daha geldi. Ben hoparlörlerin çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Bunu denemek için pcye bağlamama gerek yok herhangi bir cd ile de ses alabilirim. Bunun için kırmızı jaklı kabloyu kesip kablonun ucunu görseldeki sokete yerleştirmeliyim doğru mu?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-01-29 saat 01.20.48_2bbf88e4.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-01-29 saat 01.20.48_2bbf88e4.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
Tamamdır kablo gelince sonucu paylaşırım hocam çok teşekkür ediyorum.

Hocam kusura bakmayın aklıma bir şey daha geldi. Ben hoparlörlerin çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Bunu denemek için pcye bağlamama gerek yok herhangi bir cd ile de ses alabilirim. Bunun için kırmızı jaklı kabloyu kesip kablonun ucunu görseldeki sokete yerleştirmeliyim doğru mu?
Evet, kafayı kesip çıkan kabloların birini kırmızıya, birini kırmızının altındaki siyaha sokacaksın.
1-Sağ hattı kullan (FRONT yazan taraf).
2- Ya L'nin (kırmızı) + ve (siyah) -'sine ya da R'nin + ve -'sine bağlayacaksın.
3- Elektrik vermeden önce sesi tamamen kapat.
4- Elektrik ver, teybi aç.
5- Ses tam kapalıyken zırıltı, sabit: "dııııııt" gibi bir ses gelirse vazgeç (kısa devre var demektir, sesi açarsan hoparlör patlayabilir).
6- Sesi yavaş yavaş aç, temiz ses geliyorsa tamamdır.

Evet, kafayı kesip çıkan kabloların birini kırmızıya, birini kırmızının altındaki siyaha sokacaksın.
1-Sağ hattı kullan (FRONT yazan taraf).
2- Ya L'nin (kırmızı) + ve (siyah) -'sine ya da R'nin + ve -'sine bağlayacaksın.
3- Elektrik vermeden önce sesi tamamen kapat.
4- Elektrik ver, teybi aç.
5- Ses tam kapalıyken zırıltı, sabit: "dııııııt" gibi bir ses gelirse vazgeç (kısa devre var demektir, sesi açarsan hoparlör patlayabilir).
6- Sesi yavaş yavaş aç, temiz ses geliyorsa tamamdır.
bağladım seside fulledim ama sadece sabit tiz bir ses çıkıyor. Elektrik geldi diye düşünüyorum ama nedense cd deki müziği çalmıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı