Sesim çatallı ve zor çıkıyor

Yaşım 13, sesim yaklaşık 1 senedir böyle. Çatallı, ince, kısık. Bazen birden patlıyıveriyor, bazen kalınlaşıyor, bazen inceliyor, bazen zor zar çıkıyor. Fısıldıyor gibi oluyorum. Konuşurken bu nasıl düzelir? Sizin böyle sorunumuz oldu mu, doktora görünsem mi? Hadi ergenliktendir diyorum olsun diyorum ama artık okulda falan konuşmaktan çekiniyorum, o derece. Bazen dalga geçiyorlar, ergenlikten olsaydı otururdu. Bir de çevremde kimsenin böyle sıkıntısı yok. Yardım edin 😞.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşım 13, sesim yaklaşık 1 senedir böyle. Çatallı, ince, kısık. Bazen birden patlıyıveriyor, bazen kalınlaşıyor, bazen inceliyor, bazen zor zar çıkıyor. Fısıldıyor gibi oluyorum. Konuşurken bu nasıl düzelir? Sizin böyle sorunumuz oldu mu, doktora görünsem mi? Hadi ergenliktendir diyorum olsun diyorum ama artık okulda falan konuşmaktan çekiniyorum, o derece. Bazen dalga geçiyorlar, ergenlikten olsaydı otururdu. Bir de çevremde kimsenin böyle sıkıntısı yok. Yardım edin 😞.

Senin adına çok üzüldüm doktora görünsen çok daha iyi olur şimdi bir şey önersek belki durumun daha kötü olabilir. O yüzden önce doktora görün.

Doktora gitmelisiniz. Ergenlik nedeniyle ses değişikliğinin bu kadar uzun süreli ve şiddetli olacağını düşünmüyorum. Öyleyse bile en azından bir doktora gidip teyit ettirmek gerekir.

Doktora gitmelisiniz. Ergenlik nedeniyle ses değişikliğinin bu kadar uzun süreli ve şiddetli olacağını düşünmüyorum. Öyleyse bile en azından bir doktora gidip teyit ettirmek gerekir.

Bir ara korona geçirmiştim ondan olabilir mi acaba? Yoksa başka birşeyden dolayı mı internette başkaları da aratmış korona sese zarar verir mi diye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı