Sesim ile mi video çekmeliyim sessiz mi?

YouTube'da içerik üreticisi olmayı düşünüyorum Türkçe bir şekilde Apple ile alakalı konular yapacağım sessiz yapacağım ama sessiz videolar çok sıkıcı oluyor ve az izleniyor. Sesli de insanlar benim sesimle dalga geçer diye düşünüyorum 13 yaşında olduğum için sesim kalın sizce ne yapmalıyım?

Aklımdaki video konusu Apple Event'de gelebilecek 5 şey.

Sesli ile çek ama mikrofonun ve diksiyonuna dikkat et.

İnceden ziyade seste bence diksiyon ve akıcılık da önemli. Diksiyonunun iyi olduğunu düşünüyorsan insanlar beni dinlerken sıkılmaz diyorsan sesli çekebilirsin. Ben borazan gibi sesi olup akıcı konuşamayan biri yerine sesi ince ama düzgün diksiyona sahip akıcı konuşabilen birini dinlemeyi daha çok isterim açıkçası.

O zaman ilk bir test yapayım deneme amaçlı video çekeyim bakayım sonra da sesim nasıl seri mi sesim sıkıyor mu ona göre devam ederim nasıl fikir.

O zaman ilk bir test yapayım deneme amaçlı video çekeyim bakayım sonra da sesim nasıl seri mi sesim sıkıyor mu ona göre devam ederim nasıl fikir.
Evet yapabilirsin test etmek önemli. Utanmam diyorsan (gerçi zaten insanlara açık şekilde video sunacaksın utansan baştan bu işe girmezsin herhalde.) buraya ses kaydı vs atabilirsin ses analizcisi değiliz tabi ama biz de fikirlerimizi sunabiliriz. Sana kalmış tabi.

Evet yapabilirsin test etmek önemli. Utanmam diyorsan (gerçi zaten insanlara açık şekilde video sunacaksın utansan baştan bu işe girmezsin herhalde.) Buraya ses kaydı vs atabilirsin ses analizcisi değiliz tabii ama biz de fikirlerimizi sunabiliriz. Sana kalmış tabii.

Yardımınız için teşekkürler yarın sabah kahvaltı yaptıktan sonra hemen bu dediğiniz tekniği uygulayacağım ve belki de basit öylesine video çekerim sanki o videoyu çekiyormuş gibi konuşurum hatta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı