Sessiz 650-700W modüler PSU önerisi

Haklısınız hocam, ama halen tam karar veremedim, 750x 2018 olanı daha sessiz ama RM750 nin yeni model olması performansı ve verimilik açısından daha iyi.

RM 750'nin 2023 sürümü yok. 2019 ve 2021 sürümü var. Ben şimdi kafanızı karıştırmadan tüm soru işaretlerini giderecek şekilde anlatmaya çalışayım.

Normalde RM (2019) ve RMx (2018) arasındaki en bariz fark, maaliyet düşürme amaçlı tercih edilen kapasitör değişiklikleri olurdu. Bulk ve filtre kapasitörleri, PSU'nun maaliyetini düşürmek amacı ile bir tier düşüklerinden seçildi. Hatta bulk kapasitörü direkt son tier'a atmışlardı. İlk başta yadırgamıştık ama performansı yine iyiydi. Şimdi buraya kadar RMx (2018) > RM (2019)

Sonra RMx ve RM'nin 2021 sürümleri çıktı. Aslında yukarıda tartışılan modeller 2019 ve 2021 sürümleri arasındaki farklar. 2023 sürümleri yok direkt. Kafa karışıklığı olmuş, insanlık hali başımıza geliyor.

2021 sürümleri için de benzer bir yol mu izlenecek diye düşünürken RM serisinde ilginç bir şekilde farklı bir yol izlenmiş. Bu sefer bulabildiğim kadarı ile filtre kapasitörleri değil, sadece bulk kapasitörünün kapasitesinden kırpılmış ve tier olarak düşürülmüş mü belli değil. Teoride bir testte daha düşük performans demek. Kafanız karışmasın diye detaylara girmiyorum.

Burada "misafir" diye bilgilendirme yapan kişinin aşağıda jonnyGURU etiketine sahip olduğunu görüyoruz. Sonradan ismini kaldırtmış. Yani kaynak güvenilir:

Şimdi RM (2021)'in performansının RMx 2021 ve 2018'e göre olan durumu için elbette detaylı testler lazım ama burada yazanlara göre benim yorumlamam arada bariz bir fark olmadığı. Aynı olarak görmediğiniz şeylerin pratikte aşırı bir etkisi yok. Platform aynı. Maaliyet ve ulaşılabilirlik açısından değişikliğe gidilmiş olabilir, bilemiyoruz.

Aynı kişi ek bilgilendirme olarak RM (2021)'nin RMx (2021)'e göre tam yükte daha sessiz çalıştığından bahsetmiş ki RMx (2021) bile sessiz bir PSU ve o konuda üzen bir model değil. Ölüm sessizliğinde çalışmıyor sadece.

Sonuç olarak ben eğer fiyat hala geçerli ise 3200 TL'ye RM750 (2021) alıp geçerdim. Yoksa RM 750x (2018) eğer gerçekten ölüm sessizliği arıyorsanız. RM (2021)'in RMx (2018)'e kıyasla performansının ne kadar iyi veya kötü olduğunu bilmiyoruz. Elimizde testler yok çünkü. Şu tabloda gördüğüm, hemen hemen benzer performansta oldukları.

Hocam şöyle bir video var;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RMx (2021) ile alakalı detaylı iç yapı ve testler mevcut zaten. Sorun RM (2021) için bunların olmaması. Videodakiler de RMx için maalesef.

RMx (2021) ile alakalı detaylı iç yapı ve testler mevcut zaten. Sorun RM (2021) için bunların olmaması. Videodakiler de RMx için maalesef.
Hocam hortlatmış gibi olacağım ama siz olsanız hangisini alırdınız ?

Hocam zam yemiş 3.9k olmuş, 750x ten daha pahalı oluyor.

3.9k fiyatta halen alınır mı ? Yoksa 750x mi ? Tam sipariş vericektim vatana girdiğimde fiyatı gördüm...

Hocam zam yemiş 3.9k olmuş, 750x ten daha pahalı oluyor.

3.9k fiyatta halen alınır mı ? Yoksa 750x mi ? Tam sipariş vericektim vatana girdiğimde fiyatı gördüm...

Neredeyse 4000 TL fiyata 750W modeller için para vermezdim. Ya bariz düşüp 650 alırdım veya az daha çıkıp 850 alırdım.

750W olarak şu mevcut ama önermem:

Performansı hayal kırıklığı.

Şu ikiliden birisini tercih ederdim:

750W olmalı ise en azından 12VHPWR bağlantısı olan ATX 3.0 ve PCI-E 5 bir model alırdım ki ilerde üst seviye Nvidia modellere geçeceksem dönüştürücü ile kullanmak durumunda kalmayayım:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…