Setlerdeki ağırlıklar nasıl olmalı?

yagami_light

Hectopat
4-5 aydır spor yapıyorum merak ettiğim soru şu;
-Sete başlarken yüksek ağırlıkla girip setten sete düşürmek mi? (eğer buysa tekrar sayıları ne olmalı?)
-Düşük ağırlıktan girip setten sete ağırlık artırmak mı? (eğer buysa tekrar sayıları ne olmalı?)
-Yoksa aynı ağırlıkla tekrar sayısını mı düşürmek veya hep aynı tekrarı mı yapmaya çalışmak?

Ağırlık seçimi programınıza da uygun olması gerekir. Programı uyguladığınızda mesela programda haftaya 2.5 kilo koy diyor ise bunu koyamayacak bir ağırlıkta çalışıyorsanız bu ağırlık seçimi pek iyi olmayacaktır. Ağırlık seçimi biraz da hissiyata bakar. Kilolar formunu bozmadan yapabileceğin bir ağırlıkta olmalı kesinlikle.

Sete yüksek ağırlıklarla başlayıp son set çok düşük kiloya girmek diye bir şey yoktur. Drop set bile değil. Isınmadan direkt yüksek kiloyla girerseniz zaten sakatlanma riskiniz baya fazla olur. Onun dışında zaten yaptığınız kiloyu düşürmek de pek akıl karı değil.

Setten sete ağırlık düşürüp yükseltmeyin. Programınız olsun onun dahilinde ilerleyin.

Ağırlığı düşürüp tekrarı arttırmak aynı şey değil. Ağırlıklarınızı düşürmemeye çalışın.

Ağırlık seçimi programınıza da uygun olması gerekir. Programı uyguladığınızda mesela programda haftaya 2.5 kilo koy diyor ise bunu koyamayacak bir ağırlıkta çalışıyorsanız bu ağırlık seçimi pek iyi olmayacaktır. Ağırlık seçimi biraz da hissiyata bakar.

Sete yüksek ağırlıklarla başlayıp son set çok düşük kiloya girmek diye bir şey yoktur. Drop set bile değil. Isınmadan direkt yüksek kiloyla girerseniz zaten sakatlanma riskiniz bayağı fazla olur. Onun dışında zaten yaptığınız kiloyu düşürmek de pek akıl karı değil.

Setten sete ağırlık düşürüp yükseltmeyin. Programınız olsun onun dahilinde ilerleyin.

Ağırlığı düşürüp tekrarı arttırmak aynı şey değil. Ağırlıklarınızı düşürmemeye çalışın.

Yani cevabınız nedir? Sabit ağırlıkla mı yapmam daha doğru olur?

Yani cevabınız nedir? Sabit ağırlıkla mı yapmam daha doğru olur?
Hocam programınızı bilmiyorum. Gün içinde ağırlık değiştirmeyin bence eğer süperset veya dropset yoksa.

1. set 35 kilolarla çalışıp 2. set 30 kilolarla çalışmak mantıklı değil yani.

Kilo seçimlerinizi de hangisi size uygun olup olmadığını ısınma setleri yaparak bulabilirsiniz bence. Kullandığınız ağırlıklar da eğer yaparken formunuzu bozuyorsa onu kullanmaktan kaçının.

Hocam programınızı bilmiyorum. Gün içinde ağırlık değiştirmeyin bence eğer süperset veya dropset yoksa.

1. set 35 kilolarla çalışıp 2. set 30 kilolarla çalışmak mantıklı değil yani.

Kilo seçimlerinizi de hangisi size uygun olup olmadığını ısınma setleri yaparak bulabilirsiniz bence. Kullandığınız ağırlıklar da eğer yaparken formunuzu bozuyorsa onu kullanmaktan kaçının.

Kendime yeni program yapmaya çalışıyorum o yüzden sormuştum.

4 - 5 ay spor yapan birisinin 0'dan program yapması çok zor hocam. Bence program bulup çalışın derim. Olmadı olağan program üzerinde oynama yapın. Tabii sizin kendi tercihiniz. İyi sosyaller.

Şu anki programımı birkaç aydır uyguluyorum ve artık sıkıldım. Aşağıdaki program bana uygun olur mu acaba? Bu arada boyum 180 kilom 75.

Şu anki programımı birkaç aydır uyguluyorum ve artık sıkıldım. Aşağıdaki program bana uygun olur mu acaba? Bu arada boyum 180 kilom 75.
Güç antrenmanı bu. Oku oradaki yazıyı. Anlatmıştır her şeyi. Başlangıç seviyesi bir antrenman ise (4 -5 ay spor yapmak az.) ve beğendiysen uygula. Programları sürekli değiştirmemeye çalış. 5 - 6 yap mümkünse.

Düz 3x12 yapıp yavaş yavaş ağırlık yükseltmek saçma 1x20 1x15 1x12 1x8 gibi tekrar sayısını düşürerek ve ağırlıkları arttırarak devam edebilirsin. Olay şudur eğer sen bir hareketi 12 tekrar yapıyorsan ve 13. tekrar 14. tekrar çıkıyorsa o ağırlık senin için ideal değildir.

Bir programa bağlı kalmamalısınız. Bir süre yüksek ağırlık > düşük ağırlık, bir süre sonra düşük ağırlık > yüksek ağırlık gibi programlarınızı ayarlayabilirsiniz. Bir programa bağlı kalmak, sizin gelişmenizi yavaşlatır.

Ayrıca yüksek ağırlıkla başlayıp düşük ağırlığa doğru gitme programında, sakatlanma riskiniz yüksektir. O yüzden iyice ısınmayı unutmayın.

Ben şahsen programımda ilk 1-2 set düşük ağırlıklarla ısınıp, daha sonrasında 3-4 set boyunca hiç ağırlık düşürmeden hatta ağırlık artırarak devam ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı