Sevda papağanı neleri yemeyi sever?

Koca_oglan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, eve bir sevda papağanı almaya karar verdim, daha bebek ve ısırmayı bile bilmiyor. Ama sanırım ele tranması var. İnternetten araştırdım ve en iyi ele alıştırma yöntemi için sevdiği yiyeceği vermek gerekirmiş ama internette araştırdığımda hiçbiri sevdiği yiyecekleri göstermiyor. Bu kuşlar ne seviyor?

Cennet papağanları, doğal çevre yaşamlarında ve esaret altındayken ağaçlar üzerinde bulunan her türden meyveleri, bitki tohumlarını, sebzeleri, sert kabuklu besin maddelerini, kabuklu ve kabuksuz birçok kuru yemişleri sağlam gagalarının varlığı ile dilleri ve ayaklarının yardımıyla ayıklayarak yer. Örnek olarak; Elma, erik, muz, tahıl ürünleri, marul yaprağı, yeşil yapraklı bitkiler, yer fıstığı, ceviz, fındık, ay çekirdeği, kabak çekirdeği gibi birçok besinleri yiyebilirler. Yumuşak meyveler aşırı verilirse ishal olabilirler. Bundan yola çıkarak cennet papağanlarının dozunda yiyecek tüketmeleri faydalarına olacaktır.

Papağan Ne Yer?

Papağanlar, kuş türleri içinde en farklı olanlarından bir tanesidir. Bu yüzden beslenme şeklide diğer kuşlardan farklıdır Papağanlar kuruyemiş, tohumlar meyve sebzeler, ekmek, yumurta, hindi ve tavuk eti, yeşillikler ile beslenebilirler. Evcil kuş olan papağanlar et ve yumurta türünü çiğ tüketmezler. Mutlaka pişmiş olması gerekir. Çiğ olarak yırtıcı, yabani kuş türleri beslenir.

İyi Forumlar...

Benim evde bir sevda papağanım var ve şunları yemeyi çok sever:
Sebze olarak,
Havuç, salata, marul gibi yeşillik.
Veya normal sebzeleri yiyor.

Meyve olarak;
Kabuğu sert olmayacak veya kabuğu olmayacak şekilde her türlü meyveyi yer. Özellikle elma, armut ve ayva gibi meyveleri kabuksuz bir şekilde yemeyi çok sever.

Haftada bir veya iki kere bunlardan verilmeli yoksa çok durgun veya hasta olurlar.

Son olarak:
Sevda papağanlarına aşırı tuzlu yiyecekler ve sıcak yiyecekler (çorba, çay vb.) çok zararlıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı