Sevdiğiniz yarış veya spor arabaları paylaşalım

1603283410558.png

Çok iyi arabadır kendisi.
 
Cidden, yarış arabası deyip de, altında modifiye GT-R, Supra görünce üzülüyorum. Gerçek yarış arabalarının hakkı yeniyor...
Sokak yarışı da var :D Ya da pistteki drag/drift yarışları :D Kim aile arabası için GT-R alır ki? Ya da Supra? Yarış arabası olabilmesi için illa resmi bir yarış için özel üretilmesine gerek yok bence.
 
Son düzenleme:
Bugatti Centodieci. Deli gibi güçlü ve diğer araçlarda olmayan 400 kilometreyle giderken ket uçak rahatlığı verme özelliği var. 7993CC hacimli Quad Turbo W16 motorundan 1600 beygir ve 1600NM tork alıyor.
 
Dediğim gibi GT-R veya Supra yarış arabasıdır zaten.
Sokak yarışı da var :D Ya da pistteki drag/drift yarışları :D

Bu araçlar S sınıfı sports ve grand tourer arabaları. "Yarış arabası" kavramı biraz daha farklı, genellikle track day car ya da racing car olarak geçerler. Mesela Aston Martin DB11 bir grand tourer (GT) arabadır, Aston Martin Vulcan ise TDC olarak geçer. Direkt pist arabasıdır.

Yarışmak için de kullanılabilen her araba yarış arabası oluyorsa normal bir Corolla falan da yarış arabası olabilir. :D Bu bir sınıflandırmadır.

Track day car & race car ≠ GT, sports, sedan, HB cars. :) McLaren F1 bir yarış arabası değil ancak bu arabanın GTR modeli bir yarış arabası oluyor sınıflandırmaya göre.

Not: Amacım kıllık yapmak değil, aradaki ufak nüansı (farkı) söylemek sadece.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı