Sevgili için 10 bin TL laptop önerisi

Bütçe
10000

Heyul4

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5-14500hx RTX 4060 8GB 16 GB RAM 1 TB SSD (LAPTOP)
Meslek
IT Uzman Yardımcısı
Merhaba arkadaşlar, manitaya bir laptop almayı düşünüyorum doğum günü hediyesi olarak birlikte CS veya Valorant oynamak istiyor. Max oynacağı oyunlar bunlar ekstra bir şeye gerek yok. CS'nin sistem gereksinimi daha fazla diye biliyorum bu konuda bana biraz yardımcı olabilir misiniz? 2. el pek düşünmüyorum (grafik işlemcili laptoplarda oynanabiliyormuş)

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu fiyata alacağınız laptopta çöp grafikelrde bile düşük FPS alırsınız ama yine de laptop almak istiyorum diyorsanız bu var.

Merhaba arkadaşlar, manitaya bir laptop almayı düşünüyorum doğum günü hediyesi olarak birlikte CS veya Valorant oynamak istiyor. Max oynacağı oyunlar bunlar ekstra bir şeye gerek yok. CS'nin sistem gereksinimi daha fazla diye biliyorum bu konuda bana biraz yardımcı olabilir misiniz? 2. el pek düşünmüyorum (grafik işlemcili laptoplarda oynanabiliyormuş)

Böyle bir fark var ama yine de siz bilirsiniz.

1737199406449.png

Kasalı bir PC toplamaya çalışırsanız daha iyi olur 10k ya laptop almak hiç mantıklı değil oyun oynayamazsınız CS artık eskisi gibi düşük PC'de düzgün çalışmıyor.

Ryzen APU'lu laptoplar en azından GTA V, Forza gibi oyunları düşük orta ayarlarda açabiliyorlar, 100-120 FPS bandında da Valorant oynatıyorlar. Ancak CS2 biraz hayal, oyun daha güçlü sistemlerde bile halen stabil bir performans vermiyor.

İçinde Celeron olan herhangi bir bilgisayarda CS Source'den fazlası oynanmaz, bu cihazlar gündelik kullanımda bile performans sorunları yaratıyor ve 10 yıl öncesinin ikinci elde 2-3K fiyatla bulunan i5 işlemcili laptoplardan daha geride bir akıcılığa sahipler.

Ryzen APU'lu laptoplar en azından GTA V, Forza gibi oyunları düşük orta ayarlarda açabiliyorlar, 100-120 FPS bandında da Valorant oynatıyorlar. Ancak CS2 biraz hayal, oyun daha güçlü sistemlerde bile halen stabil bir performans vermiyor.

İçinde Celeron olan herhangi bir bilgisayarda CS Source'den fazlası oynanmaz, bu cihazlar gündelik kullanımda bile performans sorunları yaratıyor ve 10 yıl öncesinin ikinci elde 2-3K fiyatla bulunan i5 işlemcili laptoplardan daha geride bir akıcılığa sahipler.

CS oynuyorum ve benim taş gibi PC'de bile sorun yaratıyor. En son uçma Bug'ı vardı. Optimizasyonu özürlü olduğundan, CS biraz hayal oldu. Dediğin gibi, düşük özellikli PC'lerde iyice zor.

Benim şahsi fikrim doğum gününe ikinci el hediye alınması hoş değil. Normalde ikinci ele yönelin derdim ama çok düzgün durmaz gibi. Diğer yandan da bu fiyata alınan PC'lerde de daha bilgili arkadaşların demesine göre istediğiniz oyunda da sıkıntı çıkaracak bir bilgisayar almış oluyorsunuz. Ayrıca sadece Valorant veya CS 2 oynayacağız diye düşünme biz de öyle diye aldık şu an her oyunu oynuyoruz özellikle Instagram'da ikide bir It Takes Two oyununu gördükçe o da isteyecek oynamasını gibi gibi düşünebilirsin. Bence ya taksitle biraz daha düzgün bir laptop alın kredi kartınız yoksa veya taksitli alma imkanınız yoksa kız arkadaşınıza şimdilik bir akşam yemeğine götürün, daha sonra da durumu söylersiniz toparlayıp alırsınız. Yani yarım yamalak, çok düşük çözünürlüklerde tat kaçarak oynanmaktansa böyle yapmanız daha mantıklı olur. Böyle bir şey alırsanız direkt oyundan da soğur hiçbir keyif alamazsınız bence. İleride de başka oyunlar istediğinde onları da oynayamadığınızda bence moral da bozulur zevk de kaçar diye düşünüyorum.

Hocam hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştınız hepiniz dediklerinizden sonra şu an bu tür bir şey almak bu bütçede biraz saçma olur dediklerinizden bakarsak o zaman ben bu durumda farklı şeylere yöneleyim tekrardan hepinize çok teşekkür ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı