Sevgilimin ailesinin ilişkimizi öğrenmesinden korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

lilsmcnn

Femtopat
Katılım
3 Şubat 2021
Mesajlar
20
Selamlar, iyi geceler. Bir konu hakkında akıl danışmak istiyorum. Sevgilim ile okulda tanıştık merhaba merhabamız vardı, 3 ay önce yakınlaştık ve bir ilişki sürecine girdik. Birbirimizi çok seviyoruz ve birbirimize çok değer veriyoruz. Evet, buraya kadar sorun yok. İlişkimizden kendi ailemin haberi var ama kız arkadaşımın ailesinin haberi yok. Ailesi de dindar, annesi din öğretmeni vs. vs. Öğrenmelerinden çok korkuyorum. Çok cana yakın beyefendi sessiz sakin bir insanım ama bazı aileler var ki kızı alıp işkence ediyorlar resmen. Öyle olmalarından çok korkuyorum. Böyle bir konuyu yaşamış olanlardan akıl danışmak istiyorum. Ben ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok makbule geçer. İyi geceler.
 

ahmetecemis_51

Centipat
Katılım
1 Aralık 2019
Mesajlar
589
Makaleler
1
Selamlar, iyi geceler. Bir konu hakkında akıl danışmak istiyorum. Sevgilim ile okulda tanıştık merhaba merhabamız vardı, 3 ay önce yakınlaştık ve bir ilişki sürecine girdik. Birbirimizi çok seviyoruz ve birbirimize çok değer veriyoruz. Evet, buraya kadar sorun yok. İlişkimizden kendi ailemin haberi var ama kız arkadaşımın ailesinin haberi yok. Ailesi de dindar, annesi din öğretmeni vs. vs. Öğrenmelerinden çok korkuyorum. Çok cana yakın beyefendi sessiz sakin bir insanım ama bazı aileler var ki kızı alıp işkence ediyorlar resmen. Öyle olmalarından çok korkuyorum. Böyle bir konuyu yaşamış olanlardan akıl danışmak istiyorum. Ben ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok makbule geçer. İyi geceler.

Bence öğrenmemeliler.
Sonuç olarak bu işlerin günah olduğu kesin bir bilgi annesi falan da buna izin verecek değil sonuçta.
 

hawkeyes

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2016
Mesajlar
1.143
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Bence öğrenmemeliler.
Sonuç olarak bu işlerin günah olduğu kesin bir bilgi annesi falan da buna izin verecek değil sonuçta.

Kağıda imza atmadıkları için cehennemde yanacaklar yani öyle mi 🤨

Eğer ki daha liseye gidiyorsanız tanışma gibi işlere kalkışmamalısınız, zaten kendi isteğinle tanışmadığın sürece öğrenmeleri de zor aslında. Eğer ki bunu sürekli düşünüp gerginliğini atamazsan ilişkiniz de pek uzun sürmez maalesef, bunu da unutmamalısın.
 

sekboi

Hectopat
Katılım
4 Ocak 2015
Mesajlar
135
Çözümler
1
Bence öğrenmemeliler.
Sonuç olarak bu işlerin günah olduğu kesin bir bilgi annesi falan da buna izin verecek değil sonuçta.
İki kişinin birbirini sevip değer vermesi mi günah?
 

ErenAKKOC

Hectopat
Katılım
27 Ekim 2018
Mesajlar
3.348
Makaleler
9
Çözümler
13
Yer
NetSpeed ile çay içiyor. <3
Profilinizden yaşınız 26 olduğunu görüyorum. Eğer sevgilinizde o yaşlarda ise anne ve babası mantıklı düşünen insanlar ise kızının bir sevgilisi olabileceğini ve ölümüne kadar ilişki yaşamayacağının gerçek olmadığını bilir. Eğer öğrendiklerinde kötü karşılarlarsa zaten o kızın o evde durması mantıksız.
 

SensationWhite

Decapat
Katılım
3 Ekim 2018
Mesajlar
611
Çözümler
4
Kağıda imza atmadıkları için cehennemde yanacaklar yani öyle mi 🤨

Kağıda atmaları günahı engellemez. Önemli olan dini nikah.

Yoksa: “(Kur'ân'ı) uydurup (Allah'a) iftira etti.” mi diyorlar? De ki: “Şayet ben onu uydurmuşsam Allah'tan (bana gelecek azaba karşı) bana hiçbir faydanız olmaz. O, sizlerin yapmakta olduklarınızı en iyi bilendir. Benimle sizin aranızda şahit olarak O yeter.” (46/Ahkâf 8)
 
Katılım
7 Aralık 2020
Mesajlar
1.502
Çözümler
6
Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Sevgilinizin dikkatli olması lazım. Telefonu ortada bırakmasın, mesajlarınızı silsin, fotoğraflarınızı galeride değil gizli uygulamalarda tutsun vs. Mesaj önizlemelerini kapatın, önizlemesi kapanmayan yerlerden sevgili olduğunuzu belirtecek mesajlar atmayın. Genelde ya bu şekilde telefon aracılığıyla yakalanılıyor, veya bir akraba yüz yüze buluştuğunuzda sizi görüp gidip şikayet ediyor, akrabalarının olabileceği yerlerde buluşmamaya çalışırsınız.

Burada günah vs diyenleri de kaale almayın, herkes pek meraklı başkalarının hayatına karışmaya. İki insanın birbirini sevmesi çok doğal bir şey. Saygı gösterin birbirinize, hayatı birbiriniz için güzelleştirin, mutlu edin mutlu olun.
 

hawkeyes

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2016
Mesajlar
1.143
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Kağıda atmaları günahı engellemez. Önemli olan dini nikah.

Yoksa: “(Kur'ân'ı) uydurup (Allah'a) iftira etti.” mi diyorlar? De ki: “Şayet ben onu uydurmuşsam Allah'tan (bana gelecek azaba karşı) bana hiçbir faydanız olmaz. O, sizlerin yapmakta olduklarınızı en iyi bilendir. Benimle sizin aranızda şahit olarak O yeter.” (46/Ahkâf 8)
Dini nikahın normal nikahtan farkı ne peki, kendimizi kandırdığımız şeyler sadece. Allah kişilerin iç niyetini senden benden daha iyi biliyor, gidip senin benim nikah kıyıp kıymadığımıza mı bakacak, ilginç.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yukarı