Sigara ve alkol dediğiniz gibi zevktir fakat sevgi ihtiyaçtır. Demek istediğim, sigara ve alkol insanın vücudunda olumsuz etkiler bırakır. İnsan, sevgi görmezse de onun vücudunda olumsuz etkiler olur. Vücuden olmasa da ruhen zarar görmüş olur.
@Andar Han, insanın bir nesneye sadık kalarak o çukurdan çıkmaya çalışması da bana her zaman garip gelmiştir. Sigara ve alkol da bunun en büyük örneği. Sigara ve alkol ile derdini anlık unutursun. Sonrası ne olacak?
Sevgi çok güçlü bir duygudur. Bunu illa ki aşk olarak düşünmemek gerekir. İnsan dünyadaki herhangi bir şeyi sevebilir. Bu sevgiyle güçlenebilir kendine verdiği değeri arttırabilir. Hele bu sevgi canlılar arasındaysa ve karşılıklıysa o zaman gerek fiziksel gerek zihinsel büyük değişime uğrar tabii ki olumlu anlamda. Herkes sevgiye muhtaçtır. @333365 dediğiniz gibi insanlar birbirine sevgi göstermekten korkuyor. Bence herkes herkese sevgi göstermeli. Bu önce aileden sevgi görmeyle başlamalı, en önemlisi de budur. Sonra arkadaşlar. Bu da çok önemli bence, insanlar karşılıklı sevgi gösterdiği değer verdiği kişiler oldukça hep mutlu olacaktır. Belki de hatırlarsınız doğum günü ile ilgili bir konu açmıştım. Oraya hak etmeyene hak ettiğinden fazla değer verme sonunda üzülen sen olursun forumdan bir kişi böyle demişti diye hatırlarsın demiştiniz. Bu bende çoğu şeyi değiştirdi aslında. İnsanlara bakış açımı değiştirdi, hayattaki beklentilerimi değiştirdi. Beni seven kişileri fark ettim ve bu sevgi karşılıksız kalmadı. Sevgi karşılıklı olduğu için artık daha mutlu oldum. Yorumunuz için tekrardan teşekkür ederim.Aslında örnek bir bakıma sosyoloji ile alakalı ama forum bünyesinde ayrım olmadığı ve sosyoloji de felsefe ile iştirakli olduğu için, sanırım bölüm konusunda bir sıkıntı yoktur.
Öze dönersek, sevginin etkileri hakkında Youtube üzerinde denk geldiğim bir videoyu paylaşmak istedim. Sevgiyi doğru şekilde anlayıp, göstermekten korkmamamız temennisi ile.
Halbuki unutkanlık, serde mevcuttur. İstemesen de unutursun. Unutamazsan, yaşayamazsın.
@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE dediğiniz gibi insanlar birbirine sevgi göstermekten korkuyor.
Sevgi çok güçlü bir duygudur. Bunu illa ki aşk olarak düşünmemek gerekir.
Bu sevgiyle güçlenebilir kendine verdiği değeri arttırabilir.
Sevgi karşılıklı olduğu için
Evet ben burada aslında verdiğim sevginin karşılığını bulduğumdan bahsetmiştim. Sevgi tabii ki her zaman karşılıklı değildir. Karşılıklı olması onu kat kat iyi yapar bence.Sevgi, direkt karşılık beklemez. Beklenebilebilecek karşılıklar vardır tabii de bunlar bizimle ilgili olmayabilir, olmazsa da daha güzel olur tabii.