Sevginin insan üzerinde etkileri

Burada kavramların kıyasında, en olumlu hâlinden bir ayrım oluşturulması gerektiğini düşünüyorum.

Neticede dibin sonu yoktur. Alkolden de sigaradan da sevgiden de düşebilirsin ama seni düştüğün çukurdan, alkol de sigara da çıkaramaz gibi.

@Andar Han, insanın bir nesneye sadık kalarak o çukurdan çıkmaya çalışması da bana her zaman garip gelmiştir. Sigara ve alkol da bunun en büyük örneği. Sigara ve alkol ile derdini anlık unutursun. Sonrası ne olacak?

Sevgi çok güçlü bir duygudur. Bunu illa ki aşk olarak düşünmemek gerekir. İnsan dünyadaki herhangi bir şeyi sevebilir. Bu sevgiyle güçlenebilir kendine verdiği değeri arttırabilir. Hele bu sevgi canlılar arasındaysa ve karşılıklıysa o zaman gerek fiziksel gerek zihinsel büyük değişime uğrar tabii ki olumlu anlamda. Herkes sevgiye muhtaçtır. @333365 dediğiniz gibi insanlar birbirine sevgi göstermekten korkuyor. Bence herkes herkese sevgi göstermeli. Bu önce aileden sevgi görmeyle başlamalı, en önemlisi de budur. Sonra arkadaşlar. Bu da çok önemli bence, insanlar karşılıklı sevgi gösterdiği değer verdiği kişiler oldukça hep mutlu olacaktır. Belki de hatırlarsınız doğum günü ile ilgili bir konu açmıştım. Oraya hak etmeyene hak ettiğinden fazla değer verme sonunda üzülen sen olursun forumdan bir kişi böyle demişti diye hatırlarsın demiştiniz. Bu bende çoğu şeyi değiştirdi aslında. İnsanlara bakış açımı değiştirdi, hayattaki beklentilerimi değiştirdi. Beni seven kişileri fark ettim ve bu sevgi karşılıksız kalmadı. Sevgi karşılıklı olduğu için artık daha mutlu oldum. Yorumunuz için tekrardan teşekkür ederim.

Halbuki unutkanlık, serde mevcuttur. İstemesen de unutursun. Unutamazsan, yaşayamazsın.

Burada aslında anlam da devreye girer. Her şey unutulabilir ve her acı da dayanılabilir. İnsanlar, birisine ya da bir nesneye yüklediği anlam sonucunda o unsur olmadan yaşayabileceğini düşünür ancak her şeyin ilacı zamandır. Zamanla her şeyin yeri dolar.

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE dediğiniz gibi insanlar birbirine sevgi göstermekten korkuyor.

Günümüz dünyasında, aşırı sevgi gösterince enayi; hiç sevgi göstermeyince de umursamaz oluyorsun. Bunun ortasını tutturabilmek önemli. Her zaman söylediğim bir laf vardır: Ucuz, daha önceden görmemiş insan; kaliteli insanın verdiği değeri yerden yere vururken kaliteli insan da karşı taraftan gördüğü değeri yüceltir çünkü onun yanında değerli olduğunu hisseder.

Sevgi çok güçlü bir duygudur. Bunu illa ki aşk olarak düşünmemek gerekir.

Aşk, aşırılıktır. Sevgiden çok haz ile ilişkilidir.

Bu sevgiyle güçlenebilir kendine verdiği değeri arttırabilir.

Artar mı? Azalır mı? Bilmiyorum lakin değerini bulmakla ilgilidir.

Sevgi karşılıklı olduğu için

Sevgi, direkt karşılık beklemez. Beklenebilecek karşılıklar vardır tabii de bunlar bizimle ilgili olmayabilir, olmazsa da daha güzel olur tabii.

Sevdik de ne oldu? Bugün evinin önünden geçerken gördüm, markete girdik sonra kovuldum

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgi, direkt karşılık beklemez. Beklenebilebilecek karşılıklar vardır tabii de bunlar bizimle ilgili olmayabilir, olmazsa da daha güzel olur tabii.
Evet ben burada aslında verdiğim sevginin karşılığını bulduğumdan bahsetmiştim. Sevgi tabii ki her zaman karşılıklı değildir. Karşılıklı olması onu kat kat iyi yapar bence.

Aslında günümüz dünyasında, sevginin karşılıklı olması gerekiyor. Sevgi gösterdiğiniz kişiden sevgi göremiyorsanız bu, bir süre sonra enayiliğe kayıyor. Karşı taraf size ne yaparsa yapsın, sevgi gösterirseniz kendisini bir şey zannetme ihtimali de yüksektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…