Sevginin insan üzerinde etkileri

Son düzenleme:
Sevginin karanlık doğasından bahsedin biraz lütfen
Örneğin sevilmeyi hak etmeyen insanlar, insanın özünde iyi bir canlı olduğu yanılgısına girmiyorsunuzdur umarım...

@439902, sevilmeyi hak etmeyen insanlar neye ve kime göre hak etmiyor? Sizin dediğiniz konudan da tartışma çıkar. Önce bunu bilmek gerek.

Aslında örnek bir bakıma sosyoloji ile alakalı ama forum bünyesinde ayrım olmadığı ve sosyoloji de felsefe ile iştirakli olduğu için, sanırım bölüm konusunda bir sıkıntı yoktur.

Öze dönersek, sevginin etkileri hakkında YouTube üzerinde denk geldiğim bir videoyu paylaşmak istedim. Sevgiyi doğru şekilde anlayıp, göstermekten korkmamamız temennisi ile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sevginin ne kadar önemli bir şey olduğunu bu videoda açıkça görürüz, ama daha açık görmek istiyorsak, bazı katillerin geçmişine bakmak yeterli aslında. Çoğu katilin çocukluğunda sevgisiz büyüme veya yetersiz sevgi ile büyüme sorunu vardır, bunun tek nedeni sevgidir diyemeyiz, ama sevgi büyük bir şekilde etkiliyor.

Günümüz dünyasında insanlar zaten "seni seviyorum" demeye korkuyor maalesef, bu da insanların daha ruhsuz büyümesine ve sevgisiz büyüyenlerin sevginin ne olduğunu bile bilmeden büyümesine yol açıyor.

Sevgi insana rahat, memnuniyet verir. Kendini geliştirmeyi engeller çünkü her insan sevilmek için geliştirir kendini dolaylı yoldan. Fazla sevgi zarar verir, sevgisizlikte. O tam arayı çoğu kişi bulamıyor maalesef. Sevgisiz büyüyen bir çocuğun gaddar, sevgiyi abartılı gören öyle büyüyen birisinin yaramaz olduğu gerçeğide dediklerimin kanıtıdır. Alamadığımız sevgiyi umarım veririz.

Günümüz dünyasında insanlar zaten "seni seviyorum" demeye korkuyor maalesef

İşin ters tarafında ise sadece seni seviyorum diyerek sevgiyi karşıdakıne hissettirdiğini düşünenler de var. Halbuki mevzu davranış ve yapılanlar ile ilgili.

Ben seni seviyorum ama aynı zamanda seni kendi kabullerim sebebiyle acıtabilirim. Senin ne düşündüğün sana has, sen bana uymazsan seni üzebilirim.

İşin ters tarafında ise sadece seni seviyorum diyerek sevgiyi karşıdakıne hissettirdiğini düşünenler de var. Halbuki mevzu davranış ve yapılanlar ile ilgili.

Ben seni seviyorum ama aynı zamanda seni kendi kabullerim sebebiyle acıtabilirim. Senin ne düşündüğün sana has, sen bana uymazsan seni üzebilirim.
Çok doğru, hareketler sözlerden daha açıklayıcıdır. bu ayrıca kişinin artık kendisine sevildiği söylenince güvensizlik oluşmasına ve o kişinin sözüne güvenmemesine de yol açar.

Çok doğru, hareketler sözlerden daha açıklayıcıdır. bu ayrıca kişinin artık kendisine sevildiği söylenince güvensizlik oluşmasına ve o kişinin sözüne güvenmemesine de yol açar.

Sadece o kişi olsa yine iyi. Biz bunu ailemizden öğreniyoruz. Diğerlerine kıyasla daha üst mevkiiye koyduğumuz insanlardan. Bu öğretiyi ne maskeleyebilir ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı