Şeytan kötüleri mi cezalandırır kötülük mü yaptırır?

Şeytan cinlerden olup ibadetiyle melek katına kadar yükseltildiğine inanılan, ancak insanın yaratılmasıyla insanin mayası dolayısıyla kendisimden üst olduğuna inanmayıp Allah tarafından kovulduğuna inanılan varlıktır. Ve kötüleri cezalandırmaz da kötülük de yaptırmaz, sadece fikri verir. Kötülüğü yapan insandır. O yüzden sadece aklından iyilik geçse bile sevabını alırsın ancak kötülükte yapmadığın sürece günahı işlenmez. Çünkü aklımdan geçen kötülük aslında sana öneridir. Donanım Arşivi'nin sistem önerisi gibi de düşünebilirsin 😁.(linç gelecek fena :))
 
Şeytan kötüleri cezalandıran iyi bir melek mi yoksa Allah'ın verdiği görevi kabul etmeyen kötü bir melek mi?
İslam dinine göre; Allah'ın, insana boyun ey emrine karşı gelen kötü bir cin. Hangi inanca sahipseniz cevabınız da değişecektir.
 
Şeytan cinlerden olup ibadetiyle melek katına kadar yükseltildiğine inanılan, ancak insanın yaratılmasıyla insanin mayası dolayısıyla kendisimden üst olduğuna inanmayıp Allah tarafından kovulduğuna inanılan varlıktır. Ve kötüleri cezalandırmaz da kötülük de yaptırmaz, sadece fikri verir. Kötülüğü yapan insandır. O yüzden sadece aklından iyilik geçse bile sevabını alırsın ancak kötülükte yapmadığın sürece günahı işlenmez. Çünkü aklımdan geçen kötülük aslında sana öneridir. Donanım arşivi'nin sistem önerisi gibi de düşünebilirsin 😁.(Linç gelecek fena :))

Linç time.
Da 3 görmedin galiba 5500 efsane F/P sen hayırdır birader :) 😄😄😂🤣
 
Şeytan; kelime olarak kibri sebebiyle kurallara uymaktan uzaklaşan ve kötülükte ısrarcı her mahluk için kullanılır ki vücut ya da şekil değil, anlam önemlidir.

Dışardaki şeytanı boşver, içerdeki şeytan ne alemdedir?
 
Pardon hocam. Müslüman olmadığım için ne kadar araştırsam da bazı hatalar olabiliyor kusura bakmayın.
Bu tür konularda Diyanet'in kaynaklarına bakarsan daha doğru bilgiler edinebilirsin hocam. Her ne kadar çok eleştirseler de günümüz piyasasında en doğru kaynaklardan. Ben de başka kaynaklarda saçma sapan şeyler görmüştüm. Hocanın tekinin kitabında mesela şeytan iman etti diyordu :).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı