Shadow of the Tomb Raider, Paititi'de FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

wolfuztein

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Anaokulu Öğretmeni
Paititi bölgesinde FPS değerleri fazla dalgalı oluyor, özellikle 80'in altına düşünce FPS akıcılık berbat oluyor. Bunun sebebi nedir, aşağıdaki değerler normal mi? Oyun içi benchmark aşağıda.

Dosya Ekleri

• paititi.png
    paititi.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 90
Paititi gerçekten çok kötü, ben lowda oynasam bile çok farkettirmedi. Optimizasyon sorunu olabilir.
Paititi içinde lowda oynayın mümkünse. Şehirlerde FPS çok düşüyor.

Bazı oyunlarda şehir gibi nesne ve modellerin yoğun trafik oluşturduğu bölgelerde FPS kaybının yaşanması çok doğaldır (RDR2, Witcher 3 gibi yapımlarda bu durum oldukça sık yaşanmaktadır).
Bu durum büyük oranda oyunun optimizasyonundan ve az oranda da donanım gücünden kaynaklıdır. Eğer başka alanlarda bu sorun yaşanmıyorsa yapabileceğiniz pek bir şey yok. Alışmalısınız.

Kalabalık insan toplulukların olduğu kısımlar işlemciye aşırı yük bindiriyor, tıpkı Assassin's Creed Odyssey'de olduğu gibi ama bu oyun o kadar işlemci düşmanı olmadığı gibi performansın bu tarz senaryolarda az da olsa düşmesi hesaplanacak olan seri komutların sıklığı sebebiyle hangi sistem için olursa olsun normaldir. Ayrıca oyunun Assassin's Creed Origins'teki Alexandria bölgesi gibi lokasyona bağlı özel bir optimizasyon problemi de yok diye biliyorum.

7700K + 1070 Ti ikilisiyle genel anlamda problem olmaması gerekiyor, FPS düşüşü o bölgede normal.

Son düzenleme:
bazı oyunlarda şehir gibi nesne ve modellerin yoğun trafik oluşturduğu bölgelerde FPS kaybının yaşanması çok doğaldır (RDR2, Witcher 3 gibi yapımlarda bu durum oldukça sık yaşanmaktadır).
Bu durum büyük oranda oyunun optimizasyonundan ve az oranda da donanım gücünden kaynaklıdır. Eğer başka alanlarda bu sorun yaşanmıyorsa yapabileceğiniz pek bir şey yok. Alışmalısınız.

Zaman ayırıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
Kalabalık insan toplulukların olduğu kısımlar işlemciye aşırı yük bindiriyor, tıpkı Assassin's Creed Odyssey'de olduğu gibi ama bu oyun o kadar işlemci düşmanı olmadığı gibi performansın bu tarz senaryolarda az da olsa düşmesi hesaplanacak olan seri komutların sıklığı sebebiyle hangi sistem için olursa olsun normaldir. Ayrıca oyunun Assassin's Creed Origins'teki alexandria bölgesi gibi lokasyona bağlı özel bir optimizasyon problemi de yok diye biliyorum.

7700k + 1070 Ti ikilisiyle genel anlamda problem olmaması gerekiyor, FPS düşüşü o bölgede normal.

Size de teşekkür ederim, zaman ayırıp detaylıca açıkladığınız için.
Paititi gerçekten çok kötü, ben Low'da oynasam bile çok fark ettirmedi. Optimizasyon sorunu olabilir.
Paititi içinde Low'da oynayın mümkünse. Şehirlerde FPS çok düşüyor.

Bilgi için teşekkür ederim. :)
bazı oyunlarda şehir gibi nesne ve modellerin yoğun trafik oluşturduğu bölgelerde FPS kaybının yaşanması çok doğaldır (RDR2, Witcher 3 gibi yapımlarda bu durum oldukça sık yaşanmaktadır).

Nasıl anlatsam daha izole oyunlarda yani harita genişliği sınırlı oyunlarda sorun yaşamıyorum, genellikle yarı veya tam open-world oyunlarda bu gibi FPS kayıpları yaşıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı