Sharkoon Pure Steel RGB ile MSI B450 Tomahawk Bağlantısı Nasıl Yapılır?

BulutHalil

Decapat
Öncelikle merhaba. Sharkoon Pure Steel kasa ve B450 Tomahawk aldım. RGB fanları kendi içerisinde geliyor kasanın ve Mystich Light Aura gibi yazılımlarla kontrol ve manuel kontrol edilebileceği yazıyor kitapçıkta. Manuel kontrol yapabiliyorum fakat yazılım üzerinden kontrol edebilmem için RGB kontrolcunun kartını anakarta bağlamam gerek. Ve anakartımda bu tür bir pin göremedim. Kaçırdığım bir şey mi var acaba?
Bağlantı şeması ve fanların kabloları ekteki resimde gösterdim.

20565605-94D1-44B8-91FB-CD64F1A39BC1.jpeg
68BD1808-C973-4E93-9C45-655FB034F8CD.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarı ile anakartınızda bulunan RGB LED yazan pine takmanız gerekiyor fakat genelde 4 Pinli oluyor bu giriş anlayamadım tam olarak nereye bağlanması lazım kullanım kılavuzunda yazmıyor mu?

Adreslenebilir LED'ler normal RGB LED'ler gibi değildir. Anakartınız bunu desteklemeyecek. Birinde 3 pin birinde 4 pin vardır.

RGB+ olanda 12V-R-G-B'nin eksi uçları
Diğerinde +Gerilim, -Toprak ve Data uçları olur.

Bozmayın LED'leri sonra. İyice araştırın.

B450 Tomahawk anakartınızda ARGB desteği yok. Bilgisi olmayan herkes kafasına göre yorum yazmış. Maalesef senkron edemezsiniz. Manuel kontrol edebilirsiniz.
Takman gereken RGB girişi anakartında resimde ki yerde mevcut.
Eki Görüntüle 359275
Sizin bu kadar bilgili olmanıza rağmen bu yorumu yaptığınız için üzüldüm.

Cevaplarınız için herkese teşekkür ederim öncelikle. Anakartımda bu şekilde bir giriş olması gerek anladığım kadarıyla. Bu sorunu çözmek için aklımda 2 yol var:

1- Fanların kablolarını molex bağlantısı ve RGB kontrolcusune bağlamadan direkt sys_fan pinine bağlamak.

2-Add_header pini için dönüştürücü kablo kullanmak.
Sizce hangisi olur?

Ek olarak VDG pini anakartımda nerededir?

Edit: şöyle birşey buldum neye yaradığını bilmiyorum. Ama sanırsam 4 pini 3 ping add pine çeviriyor.

[USD 7.50] Gigabyte motherboard RGB Synchronous Interface Conversion line 12V GRBW5 needle Turn 4 pin 5V VDG 3 pin transfer split line - Wholesale from China online shopping | Buy asian products online from the best shoping agent - ChinaHao.com

Dosya Ekleri

• 1B174ED7-1AB8-4AA7-9FEE-CE3BCD7C0702.jpeg
    1B174ED7-1AB8-4AA7-9FEE-CE3BCD7C0702.jpeg
    54,8 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleme:
Cevaplarınız için herkese teşekkür ederim öncelikle. Anakartımda bu şekilde bir giriş olması gerek anladığım kadarıyla. Bu sorunu çözmek için aklımda 2 yol var:

1- Fanların kablolarını molex bağlantısı ve RGB kontrolcusune bağlamadan direkt sys_fan pinine bağlamak.

2-Add_header pini için dönüştürücü kablo kullanmak.

Sizce hangisi olur?

Ek olarak VDG pini anakartımda nerededir?
1. seçenek yapılabilir. 2. seçenek yapılamaz. ARGB kontrolcüsünün çalışma prensibi farklıdır. Maalesef yapamazsınız. Size önerim PWM kablolarını sys_fan kısmına bağlamak, ARGB ledleri ise kontrolcüye bağlamak.

PWM kablosunu sys_fan pinine ARGB kısmı ise kontrolcuye bağlamak bana ne kazandırır hocam? Sonuç olarak mystic light yazılımıyla kontrol edemeyecem doğru mudur?

Yani benim tek amacım RGBleri mystic light üzerinden kontrol etmek. Ek olarak sys_fan girişleri 3 pin 4 pin değil

PWM kablosunu sys_fan pinine ARGB kısmı ise kontrolcuye bağlamak bana ne kazandırır hocam? Sonuç olarak mystic light yazılımıyla kontrol edemeyecem doğru mudur?

Yani benim tek amacım RGBleri mystic light üzerinden kontrol etmek. Ek olarak sys_fan girişleri 3 pin 4 pin değil
Kontrolcüye bağlamanız RGB ledleri kontrol etmek için, sys_fan ise hızları kontrol etmek için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı