Sharkoon SHP650 V2 650W patladı

Topoloji ve düzenlemeler bunlar, AC alternatif akımı; DC ise doğru akımı temsil ediyor.

@remixindir'in anlattığı gibi dönüştürme işi bu, DC to DC bir PSU prizden aldığı alternatif akımı doğru akıma ve o doğru akımı da yine doğru akıma çevirerek daha stabil bir voltaj ve akım sağlıyor. AC to DC'de ise şebekeden gelen alternatif akım yine alternatif akıma sonra oradan doğru akıma dönüşüyor. DC to DC'ye nazaran daha düşük voltaj ve akım stabilitesine sahip ve önermiyorum doğrusu 2022'de.

LLC double forward'dan daha iyi bir topoloji, verimliliği 80+ Titanium'a kadar çıkıyor.

LLC(İki tane L bobinleri, bir C ise kapasitörü temsil ediyor.) topolojisinde öncelikle voltaj kare dalgalara bölünür ve yarım veya tam köprü devreleriyle LLC Tank dediğimiz filtreye gider. Buradan da doğrudan transformatöre gider ve devamında doğrultucularla DC akıma dönüştürülür.

1645444652632.png

1645444850544.png
1645444652632.png
1645444652632.png

Bu markanın vaat ettiği korumaların çalışmadığını ve güç kaynağının yandığını koku geldiğini söylüyorum bana siz kabloya ek yapmışsınız diyip garantiden çıkarttılar. Sharkoon Müşteri hizmetleri ve üretici malının arkasında durmuyor. Dolayısı ile yeni alacak arkadaşların bu markadan uzak durmalarını tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bu markanın vaat ettiği korumaların çalışmadığını ve güç kaynağının yandığını koku geldiğini söylüyorum bana siz kabloya ek yapmışsınız diyip garantiden çıkarttılar. Sharkoon Müşteri hizmetleri ve üretici malının arkasında durmuyor. Dolayısı ile yeni alacak arkadaşların bu markadan uzak durmalarını tavsiye ederim.

Yaşadığınız durum rahatsız edici, SHP650 zaten berbat bir PSU iken üstüne markanın arkanızda durmaması da daha berbat.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı