Sharkoon TG4 kasa fanlarında sorun var

467838

Hectopat
Katılım
9 Haziran 2021
Mesajlar
2.734
Makaleler
2
Çözümler
36
Yer
Türkiye, Konya
Arkadaşlar kasanın fanları uzun bir süredir dönmüyordu ve bende bu sebepten dolayı kasayı açıp kabloları vs her şeyi kontrol ettim fakat bir sorun bulamadım. Kasanın önündeki 3 fan ve arkadaki 1 kasa fanı dönmüyor ama işlemci ve ekran kartı dönüyor. Arkada bir kabloyu biraz öne doğru ittiğimde fanlar dönüyor fakat ufacık bir oynamada bile kasa fanları geri duruyor. Dediğim gibi bir kablo ile halloluyor her şey. Anakartın üzerinde "SYS fan" yazan girişe o girişle uyuşan bir kabloyu taktım fakat onu takınca kasa fanı hemen dönüp sonra geri duruyor ve bu sefer bilgisayar hiç açılmıyordu. O kabloyu çıkarttım ve bilgisayar açıldı. Sorun ne olabilir? Hiçbir yerde bulamadım cevabını. Bazı bulduğum sitelerde de o kabloyu "SYS fan" yazan yere takın diyordu.
@Yener K. dün bir konuda bahsetmiştim hocam hatırlarsanız. Bakabilirseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
Hocam, kasada kontrolcü varsa bundan da yapabilir. Bir de bazı fanlar birbirine tren gibi ekli oluyor. Tren gibi ekli olanlar SYS FAN'a takılmıyor.
 
Hocam, kasada kontrolcü varsa bundan da yapabilir. Bir de bazı fanlar birbirine tren gibi ekli oluyor. Tren gibi ekli olanlar SYS FAN'a takılmıyor.

Hocam kontrolcüden kastınız nedir? Kasanın kablolarının toplandığı kısımda kasanın RGB'lerinin kablosunu buldum fakat onları takıp geri sökünce hiçbir şey değişmedi fanlarda. Sadece ışıkları gitti. Kontrolcü dediğiniz orası mı? Fanlar tren gibi dediğinizden sanırım.
 
PSU'dan gelen Molex beslemeye de bakın. Değiştirip deneyebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı