Sharkoon TG5 Pro ve Corsair H115 Elite Capellix uyumu

Resitall

Decapat
Kek günü
Katılım
30 Nisan 2021
Mesajlar
105
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yakın zaman da sıvı soğutma almayı düşünüyorum fakat kasama tam olarak olur mu bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Kasam Sharkoon TG5 Pro.
Alacağım sıvı soğutma Corsair H115 Elite Capellix.

Sıvı soğutmayı kasamın üst tarafina takacağım. Kasanın üst tarafına 280mm oluyor mu?
 
Kasanın üst kısmı fan olarak 140mm destekleyebilir ama sıvı soğutucu büyük ihtimalle ana kart mosfetleri ve ram yükseklikleri nedeniyle sorun yaratacaktır. Sana tavsiyem 240mm sıbvı soğutucu üste olabilir. Eğer sorun yaşarsan kasanın önü de 240 destekliyor. Ekran kartının uzunluğuna göre en uzunu olsa bile büyük ihtimalle 3 5 mm mesafe kalacaktır öne koyacağın fan ve radyatörler arasında.
 
Kasanın üst kısmı fan olarak 140mm destekleyebilir ama sıvı soğutucu büyük ihtimalle ana kart mosfetleri ve ram yükseklikleri nedeniyle sorun yaratacaktır. Sana tavsiyem 240mm sıbvı soğutucu üste olabilir. Eğer sorun yaşarsan kasanın önü de 240 destekliyor. Ekran kartının uzunluğuna göre en uzunu olsa bile büyük ihtimalle 3 5 mm mesafe kalacaktır öne koyacağın fan ve radyatörler arasında.
Anakartım 4 tane RAM alabiliyor RAM'leri en sağ tarafa takacağım carpacağını sanmıyorum peki kasamın üst tarafına tam oturur değil mi elimde kalmaz parçalar.
 
Kasana tabii ki oturur. Yukarıya 280 çok riskli. Ama 240mm sorun yaratmayacaktır. Ram'leri kaydırmanla alakalı değil. Kafana göre kaydırmamalısın zaten. Ram slotları 2 grup halinde çalışır. O nedenle konumunu değiştireceksen eğer ana kartın klavuzundan gruplandırmalarının nasıl yapılması gerektiğini öğrenmen gerek. Bak benim kasam mesela üste 240 desteklemiyordu ama ben bir şekilde monte ettim. Risk aldım. Öne montelemek istemedim. İşlemcin ne? Yani 280mm bile fazla gelebilir.

Merhaba arkadaşım. Bu konuda sana en güzel yanıtı ben verebilirim sanırım. Başka araştıran arkadaşlara da yardımcı olacaktır. Çünkü bu kasa pre-build olarak çok fazla satılan bir kasa. Havalandırması tartışmasız harika. Mid-tower olması da benim için hem taşımada kolaylık oluyor hem de tüm parçalar bir arada oluyor, aydınlatma vs. daha hoş dolu dolu görünüyor. Ekte fotoğraflarını da paylaşıyorum.

Öncelikle kasamda tuf rtx 3070 ile r5 5600x var. Anakartım da yine tuf b550. Ram Corsair Vengeance Pro.

Benim bir arkadaşım asus tuf 240mm sıvı soğutucusunu monte etmişti üst kısmına. sorduğumda da bir şekilde yaptım demişti, yani aslında net bir şekilde desteklemeyen bir model olduğunu oradan anlamıştım. Sonrasında kasasını sattığı için ben inceleme fırsatı bulamamıştım.

2 hafta önce Corsair H100 RGB 240mm satın aldım. Ön tarafa mottaj yapmak istediğimde ekran kartıma çok bitişik duruyor ve kötü bir görüntü oluşturuyordu.

Gelelim kasanın üst kısmına. Tam aaaa çok güzel oturacak, meğerse 240 mm monte ediliyormuş diyecekken mosfet soğutucuları nedeniyle radyatörü vida yuvalarına oturmam mümkün olmadı. Fanlar mosfet soğutucusuna değdiği için daha fazla ittiremedim. Sadece 3 vida ile kasanın petekli yapısı sayesinde üst kısma monteleyebildim. Çok da güzel tuttu vidalar ve vida koyamadığım ön kısımlara da ince kauçuklar yerleştirerek kasaya vereceği titreşimi en aza indirdim. He yaptığım çok mantıklı mı? Değil. Ama kasamın iç görüntüsüne bir zarar veri mi? Kesinlikle hayır. İlerleyen zamanlarda da bir sorun yaşatacağını hiç düşünmüyorum. Fotoğraflardan siz yorumlayın.

Sadece tek korkum Ram'lerin sıkıntı yaratmasıydı. Onlara da sıfıra sıfır oldu. Ram'lere değiyor ama hiç ittirmiyor.

Siz de alacağınız radyatörün detaylı ölçülerini Corsair H100 RGB 240mm ile karşılaştırırsanız benim gibi monte edip edemeyeceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Kararı da sizlere bırakıyorum.

@Sir Benjamin @Manksien @BerkayZ87 @oversteer

Eki Görüntüle 1245294Eki Görüntüle 1245283Eki Görüntüle 1245282
 
Kasanın üst kısmı fan olarak 140mm destekleyebilir ama sıvı soğutucu büyük ihtimalle anakart MOSFET'leri ve RAM yükseklikleri nedeniyle sorun yaratacaktır. Sana tavsiyem 240mm sıbvı soğutucu üste olabilir. Eğer sorun yaşarsan kasanın önü de 240 destekliyor. Ekran kartının uzunluğuna göre en uzunu olsa bile büyük ihtimalle 3 5 mm mesafe kalacaktır öne koyacağın fan ve radyatörler arasında.

Kasana tabii ki oturur. Yukarıya 280 çok riskli. Ama 240mm sorun yaratmayacaktır. RAM'leri kaydırmanla alakalı değil. Kafana göre kaydırmamalısın zaten. RAM slotları 2 grup halinde çalışır. O nedenle konumunu değiştireceksen eğer anakartın klavuzundan gruplandırmalarının nasıl yapılması gerektiğini öğrenmen gerek. Bak benim kasam mesela üste 240 desteklemiyordu ama ben bir şekilde monte ettim. Risk aldım. Öne montelemek istemedim. İşlemcin ne? Yani 280mm bile fazla gelebilir.

Benim de işlemcim Ryzen 5 5600X fakat çok ısınıyor voltajını düşürmeme rağmen 80 derecelere çıkıyordu otomatik de ise boşta 70 derece oluyordu işlemcim ısındığı için ekran kartımda çok ısınıyordu hatta bu sebepten ötürü ekran kartım yandı öbür parçalarım da çalışmıyordu çıkarıp taktım öyle çalışmaya başladı bu sebepten ötürü H115 alayım dedim fakat fazla abartı geliyor sizin işlemciniz benimki ile ayni siz H100 Elite Capellix almışsınız memnun musunuz memnunsaniz bende aynısından alacağım.
 
Ben direkt H100 olan daha uygun fiyatlı yeni çıkan bir modelini aldım.


Şu anda memnunum. Yani sabit OC yapıyorum ben. En son 4.35 GHz 1.25v ayarlarında kullanıyordum. Boşta 50, yükde maks 75 oluyordu. Ama yine de genelde çoğu kişini tercih ettiği 4.2GHz 1.2 v ayarlarında sabitledim. Boşta 4o-45. Yükte 70 oluyor. Ama görsellik çok harika.

Tabi benim fan setim olduğu için ayrı olarak, Corsair fanlarını kasa önüne taktım. Sessiz bir model.

2022-01-04 22.57.48.jpg
 
Ben direkt H100 olan daha uygun fiyatlı yeni çıkan bir modelini aldım.


Şu anda memnunum. Yani sabit OC yapıyorum ben. En son 4.35 GHz 1.25v ayarlarında kullanıyordum. Boşta 50, yükde maksimum 75 oluyordu. Ama yine de genelde çoğu kişini tercih ettiği 4.2GHz 1.2 v ayarlarında sabitledim. Boşta 4o-45. yükte 70 oluyor. Ama görsellik çok harika.

Tabii benim fan setim olduğu için ayrı olarak, Corsair fanlarını kasa önüne taktım. Sessiz bir model.

Eki Görüntüle 1280104

Ne almamı önerirsiniz 1700 TL bütçem var.
 
Yani ben bu modeli hem Corsair ekosistemimi güçlendirmek hem de ana kartıma veya rgb hub'ıma ekstra bir Corsair Hub almaya gerek kalmadan bağlayabildiğim için tercih ettim. Bence senin de işini görecektir. Kronik problemleri olan bir çok marka ile karşılaştım. Ben birebir kullanıcısı olduğum için pompa sesi çok azıcık ve rahatsız etmediğini söyleyebilirim. Kasa masada yanı başımda. Sıvı soğutma takıp ses çıkmıyor diyen yalan söyler. Alışılacak düzeyde. Başka bir çok markayı öneriyorlar yani mesela Silverstone var. Performansı çok iyi diyorlar. Ama dediğim gibi biraz süsünü de ön planda tutmak istedim.

 
Yani ben bu modeli hem Corsair ekosistemimi güçlendirmek hem de anakartıma veya RGB Hub'ıma ekstra bir Corsair Hub almaya gerek kalmadan bağlayabildiğim için tercih ettim. Bence senin de işini görecektir. Kronik problemleri olan birçok marka ile karşılaştım. Ben birebir kullanıcısı olduğum için pompa sesi çok azıcık ve rahatsız etmediğini söyleyebilirim. Kasa masada yanı başımda. Sıvı soğutma takıp ses çıkmıyor diyen yalan söyler. Alışılacak düzeyde. Başka birçok markayı öneriyorlar yani mesela SilverStone var. Performansı çok iyi diyorlar. Ama dediğim gibi biraz süsünü de ön planda tutmak istedim.


Benim için kasamı soğutsun sıcaklığı iyi olsun çok sesli olmasın ileride sorun çıkartmasın yeter fakat bir tane sıvı soğutma bulmuyorum biri güzel diyor biri çok kötü diyor ne yapacağımı bilemiyorum bende 1700 TL civarı işimi görecek bir sıvı soğutma atar mısınız? 1700 TL olmasa da olur dediklerini karşılasın yeter.
 
Atsam da kefil olamam ki. Amazon Prime'dan aldığın sürece eğer bir zarar vermezsen ambalaj ve ürüne, değişimini veya iadesini yapabilirsin diye biliyorum. BU konuda çok yardımcı ve anlayışlı bir yapıları var. Kasan her şekilde serinler zaten. Çünkü sıcaklığın ardık işlemcide değil radyatörde birikecek. E onu da egzoz fanları ile dışarı atacaksın zaten. Kasanda sadece ekran kartı ve ana kart sıcaklıkların olacak. O da rahatlıkla dışarı atılacaktır.
 

Geri
Yukarı