İnceleme Shein yurt dışı alışveriş deneyimi

Merhaba. Birçok yabancı forumlarda ve diğer forumlarda konu olan fakat Technopat'ta pek konusu açılmayan "shein" yurt dışı alışveriş sitesini sizlere tanıtacağım ve yaşadığım deneyimlerimi, memnuniyetimi, nasıl bu kadar ucuza alabildiğimi anlatacağım.
Shein'in vergi politkası diğer yurt dışı alışveriş uygulamarına göre (Temu ve AliExpress gibi) farklı. Ürünün vergisini, ürünün indirimsiz fiyatından değil de indirimli fiyatından hesaplayarak vergiyi ödüyorsunuz. Zaten bu sistem sayesinde çok çok ucuza gelebiliyor. İndirim konusuna sonra değineceğim.
Örnek bir siparişin vergi hesaplanması:

1759775062247.jpeg

Birden Fazla Sipariş

AliExpress gibi shein de ilk siparişe özel indirim uyguluyor. Bu yüzden çok sipariş verecekseniz teker teker hesap açmanız gerekiyor. Her ürünü de tek tek almalısınız ki daha ucuza gelebilsin. Fakat dikkat edin eğer çok hesap açarsanız banlanma durumunuz olabiliyor ve hatalar çıkabiliyor. Bu durumda farklı bir telefona geçip sipariş verebilirsiniz. Mesela ben 12 tane sipariş verdim. 12 siparişin 5'ini kendi telefonumdan sipariş verdim fakat daha sonra banlandım. Kalan siparişleri de başka telefondan hallettim.

Bir de siparişler gümrükten geçtiği için sipariş verirken adres kısmında kimliği girmeniz gerekiyor. 1 kimlik yani 1 kişi 1 ay içinde en fazla 5 adet yurt dışı alışveriş siparişi verebiliyor. Bunu da göz önünde bulundurarak sipariş verin.

Kargo Süreci ve Deneyimlerim

Kargolar gümrükten geçtikten sonra Aras Kargo tarafından teslim alınıp gönderiliyor. Benim siparişlerim ortalama 10 günde geldi. Daha da hızlı gelebilirdi fakat şubede yaşanan bir sorun yüzünden biraz geç geldiler.

Siparişlerimden bir tanesi hariç hepsi de geldi. O bir tanesi de gümrükte yaşanan bir sorun yüzünden gelememiş. Gümrük ile ilgilenen kargo şirketi ile görüştüm. O da yakın zamanda gelecek.

Gelen kargoların hepsi de yerli yerinde geldi. Kırık dökük olan yoktu. Hepsinden de memnunum.

Nasıl İndirim Yapılır?

Öncelikle indirim için kendi uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Sitesinden olmuyor maalesef. Uygulamaya girince kaydoluyorsunuz. Ardından "profil" ya da "me" kısmına girip kuponların yanında olan "puan" bölümüne giriyorsunuz. İlk girişte 1 puan kazanacaksınız. Sonra e-postayı doğruladığınızda 100 puan, tercihleri tamamladığınızda da 20 puan kazanacaksınız. Toplamda 121 puan ediyor.
Puanları topladıktan sonra seçtiğiniz ürünü sepete ekleyip adresinizi giriyorsunuz. Girdikten sonra sipariş onayı kısmında "kargo garantisi" yazan 40 TL'lik gönderim yöntemini kapatabilirsiniz. Kargo garantisine açıkçası gerek yok. Gereksiz para ödemeyin.
Böyle olması gerekiyor:

1759776716607.jpeg

Ödeme yöntemini "Kredi/Banka kartı" seçiyorsunuz. Sipariş verdikten sonra sizden kart bilgilerini isteyecektir. Kupon kodu otomatik uygulanmış oluyor zaten. Uygulanmadıysa bile girip uygulayabilirsiniz. En son olarak da ilk başta topladığımız puanları kullanmak için "puan" kısmına girip kullanacağımız puan miktarını (genelde hepsi kullanılıyor) girin.
Puan kısmı:

1759776989488.jpeg

Puanları da kullandıktan sonra devam et deyip kart bilgilerini girip siparişi tamamlamış oluyoruz.

Bu şekilde birçok ürün çok ucuza geliyor. Ürün çeşitliliği Temu ve AliExpress kadar olmasa da çok fazla ürün var.

Mesela bazı ürünler ve fiyatları:

Ugreen Ugreen 5A 100W e-marker USB 2.0 tip C'den tip C'ye hızlı şarj kablosu 30,38 TL

Ugreen Ugreen 45W GaN USB-C hızlı şarj cihazı 175 TL

40 adet dot skatez 41,50 TL

Önemli!!: Bataryası olan ürünler sipariş verilmiyor. (klavye, mouse vs.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı