Çözüldü Shenzhenaudio.com'dan vergi çıkar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
11
Yer
Edirne
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Anakart-
ASUS Prime B650M-R

-CPU-
AMD Ryzen 5 7500F

-Soğutma-
Thermalright Phantom Spirit 120 SE

-GPU-
Zotac RTX 4070 Super

-RAM-
Patriot Viper Venom DDR5 6000 Mhz CL30

-SSD-
Samsung 970 EVO Plus 1 TB M.2 SSD
Kioxia Exceria Plus 500 GB M.2 SSD

-Kasa-
Corsair 3000D 650W

-Monitör-
Lenovo Legion Y27-30
Viewsonic VX2780J-2K 27”
Meslek
Öğretmen
Bu siteden bir ürün almayı düşünüyorum acaba daha önce alanınız var mı? Vergi çıkıyor mu?

Çözüm
Evet ilginç bir şekilde Akko'da eğer standart shipping ile söylediyseniz büyük ihtimalle vergi ödemeniz gerekmez demiş. Tabii bir kesinlikten bahsetmemiş...
Akko'dan sipariş verip vergi ödeyen görmedim daha ama bu neye göre oluyor bilmiyorum siteye göre mi değişiyor yoksa kargo firmasına göre mi bir fikrim yok.

Bugün ürün elime ulaştı ve vergi çıkmadı arkadaşlar alacakların bilgisine.
Hayırlı olsun. Güzel kulaklık. Sıkıntısız ulaşır elinize. Ekstra bir şey ödemezsiniz. Bende de aynı süreç yaşandı
Hocam merhabalar konuyu tekrardan hortlatacağım. Bu konuda bi arkadaşın başına geldiği gibi benim de adresime erişemediler ve 4PX express ile kargolama yapacaklarını söylediler. Kargom PTT ile gelicek ve baktığımda PTT, gümrüğe girmesiyle resimdeki gibi vergi ücretini kesmiş. Kargo henüz elime ulaşmadı ama takip bölümünde ücretler kısmında yazıyor. Kısacası PTT sanırım sadece yurt dışından geldiği için direkt vergi kesiyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241023-141220__01.jpg
    Screenshot_20241023-141220__01.jpg
    43,4 KB · Görüntüleme: 78
Hocam merhabalar konuyu tekrardan hortlatacağım. Bu konuda bi arkadaşın başına geldiği gibi benim de adresime erişemediler ve 4PX express ile kargolama yapacaklarını söylediler. Kargom PTT ile gelicek ve baktığımda PTT, gümrüğe girmesiyle resimdeki gibi vergi ücretini kesmiş. Kargo henüz elime ulaşmadı ama takip bölümünde ücretler kısmında yazıyor. Kısacası PTT sanırım sadece yurt dışından geldiği için direkt vergi kesiyor.
Ptt ile alakalı muhtemelen hocam. Benimki aras kargoyla gelmişti. Herhangi bir şey ödemedim. Bu vergi durumunu mail atmıştım siparişten önce

Ptt ile alakalı muhtemelen hocam. Benimki aras kargoyla gelmişti. Herhangi bir şey ödemedim. Bu vergi durumunu mail atmıştım siparişten önce
Sıkıntı yok, ülke fiyatının altında. Bilgilendirme amacıyla yazmıştım zaten indirim kodu ile almıştım vergi de hemen hemen o fiyata denk geliyor.

Merhaba konuyu hortlattiğım için özür dilerim, bu hala vergi kesilmemesi olayı hala geçerli mi? Bir de bunu nasıl yapacağız? 12 dolar altında kesin deyip TCKN mi atmamiz gerekiyor.

Merhaba baska siteden bende bir ürün aldim yun veya 4px ile gönderiyoruz order sırasına göre dediler yun ile gönderin lütfen yazdım fakat 4px ile yollamislar 😁 sizinkiler kac gunde geldi? Pakete kac dolar yazdirmisdiniz? @DutchvanderLinde sizinkide 4px miydi arasa verilen hocam? Sansa gore ptt veya arasa veriyorlar sanırım 10 dolar yazdirdim pakete de

Merhaba baska siteden bende bir ürün aldim yun veya 4px ile gönderiyoruz order sırasına göre dediler yun ile gönderin lütfen yazdım fakat 4px ile yollamislar 😁 sizinkiler kac gunde geldi? Pakete kac dolar yazdirmisdiniz? @DutchvanderLinde sizinkide 4px miydi arasa verilen hocam? Sansa gore PTT veya arasa veriyorlar sanırım 10 dolar yazdirdim pakete de.

Yun ile gönderince ne oluyor? Benimki yun ile geliyor da.

Yun da genelde aras kargoya veriyorlar ve vergi çıkmıyor. Desteğe tekrar yazdım tamam yuna vericem dedi benim sitede. Eger pttye verirlerse vergi çıkıyor 4pxde pttye veriyormus genelde sanırım.

Siz nerden ne sipariş vermiştiniz?

Yun da genelde Aras Kargo'ya veriyorlar ve vergi çıkmıyor. Desteğe tekrar yazdım tamam yuna vereceğim dedi benim sitede. Eger PTT'ye verirlerse vergi çıkıyor 4pxde PTT'ye veriyormus genelde sanırım.

Siz nereden ne sipariş vermiştiniz?

Shenzenaudio'dan chu 2 DSP aldim. Vergisiz gelirse yari fiyatına almis olacağım.

Yeni konular

Geri
Yukarı