2 ay önce 2 adet PDF satmıştım. Hesabı babamın üzerine kaydettim. Bunun vergisini ödemek istiyorum ama e arşiv fatura sitesinden ödeniyor galiba. Babamın hesabını bilmediğimden nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Babamın haberi olursa fena kızar. Başına bir şey gelir sanır acaba nasıl halediceğim? Sanırım belli bir altında ücretlendirme olduğu zaman vergi ödemeye gerek yokmuş.
Vergi mükellefi olmadan satış yaparsanız evinize muhtemelen vergi dairesinden kağıt ve birileri gelir suç işlemiş sayılırsınız. Vergi mükellefi olmak için başvuru yapılması gerekiyor, e devletten ilgili adımları takip edebilirsiniz, takıldığınız bir adımda bağlı olduğunuz il vergi dairesinin telefon numarasını arayıp bilgi alabilirsiniz.
2 ay önce 2 adet PDF satmıştım. Hesabı babamın üzerine kaydettim. Bunun vergisini ödemek istiyorum ama e arşiv fatura sitesinden ödeniyor galiba. Babamın hesabını bilmediğimden nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. Babamın haberi olursa fena kızar. Başına bir şey gelir sanır acaba nasıl halediceğim? Sanırım belli bir altında ücretlendirme olduğu zaman vergi ödemeye gerek yokmuş.
Vergi mükellefi olmadan satış yaparsanız evinize muhtemelen vergi dairesinden kağıt ve birileri gelir suç işlemiş sayılırsınız. Vergi mükellefi olmak için başvuru yapılması gerekiyor, e devletten ilgili adımları takip edebilirsiniz, takıldığınız bir adımda bağlı olduğunuz il vergi dairesinin telefon numarasını arayıp bilgi alabilirsiniz.
Peki ya bu vergi mükellfi başvurmak için herhangi bir ücret gerekiyor mu? Tek başıma ödeyebilir miyim? Babamın banka üzerinden e-Devlet'e giriş yapabiliyorum.
Peki ya bu vergi mükellfi başvurmak için herhangi bir ücret gerekiyor mu? Tek başıma ödeyebilir miyim? Babamın banka üzerinden e-Devlet'e giriş yapabiliyorum.
Kendi işim olmadığı için bilmiyorum malesef, muhasebeci arkadaşlar konuya girerlerse destek olabilirler ancak en doğru bilgiyi vergi dairesinden öğreneceğinden eminim.
Kendi işim olmadığı için bilmiyorum maalesef, muhasebeci arkadaşlar konuya girerlerse destek olabilirler ancak en doğru bilgiyi vergi dairesinden öğreneceğinden eminim.
Hocam totel 120TL'lik satış için bu kadar uğraşmak gerek mi? İnternet üzerinden vergi dairesindene vergi mükellefi alıp
bu video da ise fature kesmeyi gösteriyor onu bir deneyeceğim.
Şahıs şirketi açacaksın açmak için imza beyannamesi gerekiyor noterde, vekalet ücreti ödüyorsun birde iş yeri açılış ücreti ödeyeceksin ortalama 3-4k. Sonrasında serbest meslek erbabı olduğun için maktu %15 vergi ödeyeceksin veya beyanname vereceksin. Ama 29 yaş altındaysan gelir vergisinden muaf tutuluyorsun detayı hk;
3 yıl boyunca 330.000,00 TL'ye kadar vergiden muafsın, 12 ay boyunca bağkur ödeme zorunluluğun yok. En güzeli muhasebeciye danışmak, baban özel şirkette çalışıyorsa 2dk muhasebecisine sorsun, kendi işi varsa kendi muhasebecisine sorun öğrenin.