Shoulder Press ve chest Press'de çok zorlanıyorum

Lyk7a

Hectopat
Yer
Türkiye, Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050Tİ
i5-12500H
512GB M.2 SSD
16GB RAM
Arkadaşlar sporda 6. günüm daha yolun başında olduğumu biliyorum. Ama 6. günde hala zorlanmam sanki hiç gelişmeyecekmişim gibi hissettiriyor. Öncelikle hareketi doğru yapıyorum, 3 set 10 tekrar şeklinde 2. seti yaparken 5 6 diye sayıyorum 7 kalkmıyor. Bazılarını görüyorum adamlar ölücekmiş gibi zorluyor kendini bende zorlayayım diyorum nefesim kesiliyor ve omuzum ağrıyor chest Press'de. Böyle olduğu zaman devam mı etmeliyim seti çıkarmak için yoksa bırakmalıyım hangisi daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınmayı unutmayın ve ağırlıkları doğru seçin, eğer seçtiğiniz ağırlıkla bir set çıkaramıyorsanız ağırlığı düşürün. Kaldıramadığınız ağırlığı sağlığınızı sıkıntıya sokacak şekilde zorlamaya gerek yok. Hafiften başlayın, gelişeceksiniz inanıyorum.

Isınmayı unutmayın ve ağırlıkları doğru seçin, eğer seçtiğiniz ağırlıkla bir set çıkaramıyorsanız ağırlığı düşürün. Kaldıramadığınız ağırlığı sağlığınızı sıkıntıya sokacak şekilde zorlamaya gerek yok. Hafiften başlayın, gelişeceksiniz inanıyorum.
Teşekkürler hocam, birde sorum olacaktı sporda yemek yemek çok önemli ama benim iştahım kapalı ve günde az yemek yiyorum sizce protein toz gibi şeyler almalı mıyım?

Daha 6 gündür yapıyorsun bismillah daha ne bekliyorsun arnold falanmı olmayı
Hocam sizin yorumlar beni bitiriyor her başlayanı Arnolda bağlamayın artık adam öyle bişey kastetmemiş zaten.

Arkadaşlar sporda 6. günüm daha yolun başında olduğumu biliyorum. Ama 6. günde hala zorlanmam sanki hiç gelişmeyecekmişim gibi hissettiriyor. Öncelikle hareketi doğru yapıyorum, 3 set 10 tekrar şeklinde 2. seti yaparken 5 6 diye sayıyorum 7 kalkmıyor. Bazılarını görüyorum adamlar ölücekmiş gibi zorluyor kendini bende zorlayayım diyorum nefesim kesiliyor ve omuzum ağrıyor chest Press'de. Böyle olduğu zaman devam mı etmeliyim seti çıkarmak için yoksa bırakmalıyım hangisi daha iyi olur?
İlk 3 ay mümkünse supplement alma gittikçe iştahın açılır protein odaklı beslenmeye çalış karbonhidratı temiz al ayrıca shoulder press gibi hareketlerde başlarda zorlanman normal vücut alışık olmadığı birşey yapıyor gittikçe alışırsın bu bir süreç sürece sadık kal ve pes etme.

Öncelikle sizin kendinizi zorlamanız değil, kaslarınızı hazırlamanız gerekiyor. Asıl zorlamaya 1-2 ay sonra başlayacaksınız. Şu an tek yapmanız gereken, kaslarınızı 1 ay sonrasına hazırlamak. Yüksek tekrar yapabileceğiniz ağırlıkları seçin. Nefes kontrolünüzü iyi yapın. Ağırlığı kaldırırken nefes verin, indirirken nefes alın.

Dumbbell ile yapacağınız her hareket, güç ister. Zorlanıyorsanız makine ile yapın.

Hocam sizin yorumlar beni bitiriyor her başlayanı Arnolda bağlamayın artık adam öyle bişey kastetmemiş zaten.

İlk 3 ay mümkünse supplement alma gittikçe iştahın açılır protein odaklı beslenmeye çalış karbonhidratı temiz al ayrıca shoulder press gibi hareketlerde başlarda zorlanman normal vücut alışık olmadığı birşey yapıyor gittikçe alışırsın bu bir süreç sürece sadık kal ve pes etme.
Dostum gerçekleri konuşuyorum hep ben spora başladığımda benide kandırdılar bilgisizdim bana dedilerki 3 ayda mükemmel olursun 3 ay geçti hiçbirşey olmayınca parka gidip spor çıkışı tek başıma oturdum ağladım sonra yeni yeni gerçekleri öğrenince kendime yemin ettim spor konusunda herkesi doğru bilgilendireceğim gerçekleri anlatacağım diye bugün salonda yeni başlayan bazı kişiler soruyor işte 3 4 ayda nasıl olur diye apaçık bir b*k olmaz diyorum her zaman doğruları konuşmaya devam edeceğim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı