pcustası21a
Centipat
Buna çevrenden örnek verir misin? Ben çevremde mesleğini yapıp da hiç askeri maaşla işe başlayan tanıdık mühendis veya mimar görmedim.Mühendisler, mimarlar asgari maaşa çalışıyorlar ve mutlu oluyorlar.
Buna çevrenden örnek verir misin? Ben çevremde mesleğini yapıp da hiç askeri maaşla işe başlayan tanıdık mühendis veya mimar görmedim.
Bu Türkiyedeki iş olanaklarından dolayı değil. Arkadaşının kendisini geliştirmemesinden dolayı. Bu hangi ülkede olsa aynı şey olur. Vasfı olmayan eleman iyi kazanç elde edemez.Kendini geliştirmemiş mühendisler bölümden sonra büyük şehirde iş arayanlar mesela, Ankara'daki kuzenimin arkadaşlarından biri öyle mesela.
Hocam dikkatli yorum yapmak falan nedir? Siyasi görüşünüz yüzünden insanları sansürlemeyin. Ben mesela %100 fikirlerine karşıt olduğum birinin düşüncelerini ifade etme özgürlüğü için ölümüne savaşırım. Belki o adamla gram uyuşmuyoruz ama onu sansüre maruz bırakır ve özgürlük hakkının elinden alınmasına göz yumarsam o sevmediğim düşünce hem çok daha fazla güçlenir hem ülke için kötü olur. Organik hoşaf birinci seçilen bir ülkeden bahsediyoruz. Hala kendinizi geliştirin diyorsunuz. Kendisini geliştiren tanıdığım bu ülkede yıllarca iş bulamadı intiharı düşündü. Bim marketinde kasiyer oldu. İngilizcesi 0 idi yurtdışını kafaya koydu, abandı İngilizce öğrenmeye ve adamlar direk kaptı elemanı. Türkiye değerli, kaliteli insanlara önem vermez pek. Bilim adamlarımızın hepsi göç ediyor. Sadece ekonomik rahatlıktan değil hukuk, toplum vesayre düzgün olan bir şey yok. Adama bilim yapması için imkan sunmuyorlar. Diyanet kurumunun altına Mercedes veriyorlar ama.Bu Türkiyedeki iş olanaklarından dolayı değil. Arkadaşının kendisini geliştirmemesinden dolayı. Bu hangi ülkede olsa aynı şey olur. Vasfı olmayan eleman iyi kazanç elde edemez.
Bu şekilde konu sahibini yanlış yönlendiriyorsun. Sevdiği işten uzaklaştırıyorsun. Dikkatli yorum yapın lütfen.
Benim yorumumdan siyasi görüşümü nasıl anladın? Senin arkadaşların hangi bölüm için iş bulamadı bilmiyorum ama bu konuda siber güvenlik için konuşuyoruz. Diğer bölümler için başka konu açabilirsin. O konuda da o bölüm için iş imkanlarından konuşuruz.Hocam dikkatli yorum yapmak falan nedir? Siyasi görüşünüz yüzünden insanları sansürlemeyin.
Benim yorumumdan siyasi görüşümü nasıl anladın? Senin arkadaşların hangi bölüm için iş bulamadı bilmiyorum ama bu konuda siber güvenlik için konuşuyoruz. Diğer bölümler için başka konu açabilirsin. O konuda da o bölüm için iş imkanlarından konuşuruz.
Ben de farkındayım ülkenin ekonomik durumunun ama bunu her önüme gelen meslek alanı için söylemiyorum. Mantıklı bir şekilde araştırıp, cevap veriyorum. Siber güvenlik alanında bildiklerin nelerdir, bu konuda onları anlatman gerekiyor. Siyaset tartışman değil. Eğer bir bilgin yoksa da yazıp yanlış yönlendirme yapmayın.
Ben kimseyi sansürlemedim. Demek ki arkadaş bilmiyor ki cevap yazmadı.
Sana katılıyorum. Bölümünü severek ve isteyerek okuyup, bölümün gerekliliklerini yerine getirirsen zaten daha mantıklı iş teklifleri ile karşılaşıp, daha mantıklı yerlere başvuru yapabiliyorsun. Tabii ki yine iş bulamama imkanın olur ama bu siber güvenlik için değil.Hocam ben daha fazla yazmak istemedim konuyu dağıtmamak için fakat bir insan bölümünü okuyup işini gayet iyi yapabiliyorsa ekstra çok fazla bir ekleme yapmamışsa bile normal maaşının çok daha azını bile zorla iş bulup başlamamalı bence, fakat görüşlerimiz farklı, olabilir herkes aynı şeyi düşünmez.