Siber güvenlik nasıl öğrenilir?

DolveNNN

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,
15 tatilimi boş geçirmek yerine siber güvenlik hakkında biraz bilgi edinmek istiyorum.
15 yaşındayım ve 10.sınıf öğrencisiyim.
Sizce öğrenmeye nereden başlamalıyım?
Python ve Linux şu anda bilgisayarımda yüklü programlar,
Ve bu işe yoğunlaşmak istiyorum.
Malum ülkemize kesinlikle yeni siber güvenlikçiler lazım.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Hocam böyle bir düşünce iyi birşey
Python: Python, siber güvenlik alanında oldukça yaygın olarak kullanılan bir dil. Özellikle güvenlik açıklarını tespit etmek ve gidermek için kullanışlıdır. Python, otomasyon ve veri analizi gibi görevlerde de yardımcı olur.

C/C++: Bu diller, siber güvenlik dünyasında yazılım güvenliği ve zayıflıkları inceleme gibi daha düşük seviyeli görevler için önemlidir. Özellikle yazılım güvenliği konusunda uzmanlaşmayı düşünüyorsanız, C ve C++ öğrenmek faydalı olabilir.

SQL: SQL (Structured Query Language), veritabanlarıyla çalışmak için kullanılır. Siber güvenlik açısından, veritabanı saldırıları ve savunmalarını anlamak önemlidir.

Networking Bilgisi: Ağları anlamak, siber güvenlikte temel bir beceridir. OSI modeli gibi temel ağ kavramlarını öğrenmelisiniz.

Linux Bilgisi: Linux işletim sistemi, siber güvenlik profesyonelleri için önemlidir çünkü çoğu siber güvenlik aracı Linux tabanlıdır.

Siber güvenlik uzmanı/personeli tanımını ve görev tanımını öğrenmen ilk olarak çok önemli. Can Değer senin için bulunmaz nimet olacaktır. Yayınlarından önce YouTube kanalındaki videoları izlemelisin.

"Yazılımcı veya siber güvenlikci" vb. bir cümle kurmamalısın. Bu cümleyi kurduğun için tanım ve görev tanımını öğrenmeni senden istedim. Her siberci popüler sistemlerin yazılmasını sağlayan yazılım dillerini iyi seviye, diğer yazılım dillerini okuyup sistemi anlayacak kadar giriş seviye bilmelidir.

Yazılım, siber güvenliğin çoğunluğu fakat bir kısmıdır. Ağ ve donanım bilgisi de bilinmelidir.

Kardeşim merhaba henüz senin yolundan geçeli benim de 1 senem olmuştur sana tüm bildiklerimi anlatabilirim ama üşeniyorum.
Kısaca siber öğrenmek veya yazılım öğrenmek en başta algoritma zekasından geçer eğer algoritman ne kadar iyiyse o kadar rahat olursun sana tavsiyem ilk önce güzel bir Python eğitimi alman olacaktır. Kaynak konusunda endişe etme YouTube'daki ve internet üzerindeki ücretsiz eğitimler işini görecektir daha sonra Turkcell geleceği yazanlar sitesinden siber güvenlik ve Linux eğitimleri alabilirsin ondan sonra kendine güzel bir roadmap seçmeni tavsiye ederim eğer hangi alanda ilerlemede karar vermekte zorlama yaşıyorsan Tryhackme'den kariyer yolu için yardımcı olabilir.

İngilizce öğren makaleler daha fazladır. youtube üzerinde ücretsiz eğitimler var onları izle python eğitimini al. Bunlar seni başlangıça hazırlar uzmanlaşmak youtube üzerindeki eğitimler ile zor kendini geliştirmek için ingilizce şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…