Kara cuma indirimcisi
Centipat
Siber güvenlik ve Kali Linux için kurs, kitap önerisi verebilir misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben dile gerek olduğuna inanmıyorum. Çünkü programı yazmayacak kullanacak (program yazmak istiyorsa orası ayrı).Bu konularda kursların pek etkili olabileceğini düşünmüyorum. Tavsiyem Kali Linux gibi hazır bir sistemle başlamamanız. Ubuntu, Fedora gibi dağıtımlarla başlayıp gerektiğinde araçları kendiniz yükleyin. Emin olun o yükleme aşamalarında bile Linux hakkında çok şey öğreneceksiniz. Siber güvenliğe başlamadan önce bence, eğer bilinmiyorsa en az bir programlama dili orta seviye de öğrenilmeli.
Atil samancıoğlu kursu öneriniz var mı?Ben dile gerek olduğuna inanmıyorum. Çünkü programı yazmayacak kullanacak (program yazmak istiyorsa orası ayrı).
Udemy'de 25 TL'ye çok iyi kurslar var onlara bakabilirsiniz. Atil samancıoğlu gibi.
Programlama bilmeden ezbercilikten öte gidemezsiniz. Örneğin öğrendiklerinizle basit bir açık yakaladınız. Nasıl geliştireceksiniz o açığı? En basitinden bir SQL bilmeden SQL Injection yapabilir misiniz? Ya da session mantığını kavramadan XSS.Ben dile gerek olduğuna inanmıyorum. Çünkü programı yazmayacak kullanacak (program yazmak istiyorsa orası ayrı).
Udemy'de 25 TL'ye çok iyi kurslar var onlara bakabilirsiniz. Atil samancıoğlu gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.