Siber güvenlik ve Kali Linux kurs kitap önerisi

Bu konularda kursların pek etkili olabileceğini düşünmüyorum. Tavsiyem Kali Linux gibi hazır bir sistemle başlamamanız. Ubuntu, Fedora gibi dağıtımlarla başlayıp gerektiğinde araçları kendiniz yükleyin. Emin olun o yükleme aşamalarında bile Linux hakkında çok şey öğreneceksiniz. Siber güvenliğe başlamadan önce bence, eğer bilinmiyorsa en az bir programlama dili orta seviye de öğrenilmeli.

Son düzenleme:
Ben dile gerek olduğuna inanmıyorum. Çünkü programı yazmayacak kullanacak (program yazmak istiyorsa orası ayrı).

Udemy'de 25 TL'ye çok iyi kurslar var onlara bakabilirsiniz. Atil samancıoğlu gibi.

Ben dile gerek olduğuna inanmıyorum. Çünkü programı yazmayacak kullanacak (program yazmak istiyorsa orası ayrı).

Udemy'de 25 TL'ye çok iyi kurslar var onlara bakabilirsiniz. Atil samancıoğlu gibi.
Programlama bilmeden ezbercilikten öte gidemezsiniz. Örneğin öğrendiklerinizle basit bir açık yakaladınız. Nasıl geliştireceksiniz o açığı? En basitinden bir SQL bilmeden SQL Injection yapabilir misiniz? Ya da session mantığını kavramadan XSS.

Youtube Gökay Bekşen videolarını izleyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Discord grubuna bakabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…