Siber güvenlik ve yazılım bölüm önerisi

ISectumSempraI

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 3 2200G
XFX Amd Radeon 6500XT
16GB 3200Mhz Ram
Gigabyte B450m S2H Anakart
240Gb SSD
500GB HD
Zalman kasa ve 500W PSU
Meslek
Yazılımcı
Eşit agırlık tahmini 300.000 civarı, sayısal bayağı kötü gelir 700.000 falan, TYT yine 500.000 falan gelir, sözel 30.000 civarı falan bekliyorum. Bunlar tabii tahminlerim bana yazılım veya siber güvenlik için bölümler önerebilir misiniz? Veya puanı düşük ama bu bölümden yazılıma kayarsın dediğiniz bölümler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık öğretimden herhangi bir yazılım bölümü oku udemyden siber güvenlik kursu al çalış olsum bitsin.
Açık öğretim diploması işe yarıyor mu?

Açık öğretim diploması işe yarıyor mu?
Normal diploma nekadar işe yarıyorsa okadar yarar. Ha sana hayatın gerçeklerini söyleyim her zaman iş ilanlarında senden 4 yıllık üni okumuş 20 yıllık uzmanlık edinmiş olmanı beklerler. Bir hevesle siber güvenlik alanına girmeni tavsiye etmem bu sektörde para kazanman çok güç. Bende geçtim aynı yollardan o yüzden diyorum. Hayatın gerçekleri bunlar. Ha ben kendimi çok iyi geliştirir dilimi çok iyi geliştirir yurt dışında çalışırım diyorsan olur. Ama o kısmında ne kadar gerçekleşme olasılığı olduğunu sen düşünürsün artık.

Eğer sonucum beklemediğim gibi gelirse bende AÖF'ya da auzef yazacağım ve araştırdığım kadarı ile AÖF diplomalarının normal diplomadan hiçbir farkı yok. Hatta bazı üniversitelerin AÖF diploması yurt dışında bile geçerli oluyor.

Normal diploma nekadar işe yarıyorsa okadar yarar. Ha sana hayatın gerçeklerini söyleyim her zaman iş ilanlarında senden 4 yıllık üni okumuş 20 yıllık uzmanlık edinmiş olmanı beklerler. Bir hevesle siber güvenlik alanına girmeni tavsiye etmem bu sektörde para kazanman çok güç. Bende geçtim aynı yollardan o yüzden diyorum. Hayatın gerçekleri bunlar. Ha ben kendimi çok iyi geliştirir dilimi çok iyi geliştirir yurt dışında çalışırım diyorsan olur. Ama o kısmında ne kadar gerçekleşme olasılığı olduğunu sen düşünürsün artık.
Bir hevesle girmiyorum aslında şuan hali hazırda bir Siber Güvenlik kursuna devam ediyorum, yakında kurs sonrası stajda yapacağım. Yanında Yönetim Bilişim Sistemleri veya 2 yıllık Siber Güvenlik okuyarak iyi bir kombo yapmaya çalışıyorum. Keza İngilizcemde var zaten halihazırda.

Sadece asıl kafamı kurcalayan soru şu şimdi Yönetim Bilişim Sistemleri okursam Lisans mezunu olacağım ama bölümü ufak bir şehirde okumam gerekicek. Eğer 2 yıllık Siber Güvenlik okursam İstanbul veya İzmir gibi yerlerde okucam ama Önlisans mezunu olucam.

Ne yapmak daha mantıklı bir karar veremedim?

2 Yıllık Siber Güvenlik sonra açıktan YBS doğru bir tercih olur mu?

Bir hevesle girmiyorum aslında şu an halihazırda bir Siber Güvenlik kursuna devam ediyorum, yakında kurs sonrası stajda yapacağım. Yanında Yönetim Bilişim Sistemleri veya 2 yıllık Siber Güvenlik okuyarak iyi bir kombo yapmaya çalışıyorum. Keza İngilizcemde var zaten halihazırda.

Sadece asıl kafamı kurcalayan soru şu şimdi Yönetim Bilişim Sistemleri okursam Lisans mezunu olacağım ama bölümü ufak bir şehirde okumam gerekecek. Eğer 2 yıllık Siber Güvenlik okursam İstanbul veya İzmir gibi yerlerde okucam ama ön lisans mezunu olacağım.

Ne yapmak daha mantıklı bir karar veremedim?

2 Yıllık Siber Güvenlik sonra açıktan YBS doğru bir tercih olur mu?

2 yıllık siber güvenlik okuyup görece daha büyük şehirde olmak İstanbul İzmir gibi sana iş potansiyeli anlamında daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum çünkü network imkanın daha geniş açıktan YBS opsiyonunda olduğu için bence daha mantıklı seçenek bu. Yine de sen kendine doğru geleni yap kendi seçimin olsun ileride en kötü sonuç gerçekleşse bile en azından kendi kararımdı dersin.

Bu sene birkaç üniversitede 2 yıllık Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları kurulacakmış. Yeni kurulacağı için eğitim kaliteleri nasıl olur bilmiyorum ama denenebilir.

Bu sene birkaç üniversitede 2 yıllık Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları kurulacakmış. Yeni kurulacağı için eğitim kaliteleri nasıl olur bilmiyorum ama denenebilir.

Hangi üniversite belli mi?
Evet zaten bende 2 yıllık olarak onlari yazmayı düşünüyorum. Üniversiteler belli ITU, Gebze Teknik, Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi. Tekno kampüslerin içine açacaklar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı