Siber suçlardan ifade vermeye çağrıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatında hiç mi küfür falan etmedin o yüzden de olabilir.
Yada iftiraya uğramışsındır yada yaptığın bir şakayı gerçek sananlar olmuştur.
Yani herhangi bir konuda şaka yaptıysan gerçek sanan olmuştur.

15 yıl önce falan bu şaka mevzusunun kurbanı oluyordum.. Ortaokuldayız mahalleden bir çocuğun telefonuna sms atmıştık, malları şu şu noktaya getir, getirmezsen şöyle şöyle olacak falan diye. Sonra güldük geçtik bir hafta sonra mutlu mutlu oyunumu oynarken telefonum çaldı açtım arkadan telsiz sesleri, -Kimsinlan benim oğluma mesaj atmışsın karakola geldim vericem şimdi şikayeti ! ,-Ne mesajı amca kim senin oğlun ben kimseye bir şe... derken jeton düştü. Yalvar yakar mahalledeniz amca salak gibi şaka yaptık ve açıklamayıda unuttuk falan derken çok korkmuştum valla çocukken :D

Silivriye gittiğinize inanmaya başladım. Artık durumu açıklasanız mı?
Arkadaşlar öncelikle selamlar. Şimdi bu sabah ailemle kahvaltı yaparken babamı İl Emniyetten aradılar. Arayan kişi kendisinin Siirt Emniyet Müdürlüğü Siber Suclar biriminden aradığını babama gelip ifade vermesi gerektiği söyledi. Şimdi ben Siirt'te oturuyorum, 15 yaşındayım. Babam bana benim bir şeyler yaptığımı söylüyor. Halbuki benim siber suç sayılabilecek yaptığım en büyük şey ülkenin neredeyse yarısının yaptığı torrent oyun, film falandır. Zaten öyle saldırı, DDoS falan da anlamam. Şu an kafam çok karışık ne yapmamız gerek bilmiyorum. Yani ara sıra Instagram'da post paylaşılmıştır mesela. Birkaç kere iktidar aleyhinde yapılan yorumları beğenmişimdir. Hala anlamış değilim yardımlarınızı bekliyorum. Ve cidden numara doğru. Google'a yazdığımda aynı numara çıkıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı