Sıfır alınan elektro gitarda kusur bulunması ve iade

Abrams

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2020
Mesajlar
795
Çözümler
6
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
24 Mart tarihinde, yani dün sabah 1630 TL'ye elden outlet üründe, rafta olan bir elektro gitar aldım. Fakat ben rafta olan ürünlerin daha ucuza satılacağını bilmiyordum. Her neyse, gitarın sıfır jelatinini söktüm, jelatinin ve jelatin üzerindeki bir çıkartmanın altında kalan bir hata ile karşılaştım. Bu kırmızı çıkartmanın altında 2. fotoğrafta olan bir soyulmanın olduğunu fark ettim ve fazla göze batıyor. Bu konu hakkında bize hiçbir bilgi verilmedi, ürün rafta olduğu için de herhangi bir hatadan da söz edilmedi, bu tür ilk defa bir ürün aldığım için ben de pek bilmiyordum. İade edip 1630 TL'yi geri almak istiyorum, bunu yapabilir miyim bu gibi bir hata üzerine iade talep edebilir miyim? Yani amacım, bu hatayı bahane ederek outlet ürün olduğunu akıl edemeyip indirim yaptırmadığımdan iade edip başka bir yerden kutulu bir şekilde satın almak istiyorum.

asd.png


1886b7d2-89f6-41e8-8b6c-a712356559e3.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabilmeniz lazım ama o çıkartmalar fabrikadan çıkma diye biliyorum. Yani onlar da bunu bilmiyor olabilirler. Bu yüzden almaları lazım.
Evet, onlar da bilmiyor ama bu durum beni de ilgilendirmiyor. Ya fabrika hatalı bir ürün ya rafta olduğu için insanlar denerken zarar verdi fakat bunu satın alan benim, hasarı bilmem gerekiyor.
 
Alışverişin Mesafeli Sözleşme değil, bu sıkıntı peki ürünü kullanırken sana sorun çıkarıyor mu performansı düşüyor mu önce ona cevap vermeni isteyeceğim.
Mağazaya gidip AYIPLI Mal olduğu şekliyle bir iade talebinde bulun bakalım iyi niyet kapsamında çözmeyi dene, sana gelecek cevabı bizimle paylaşırsan yine yardımcı olabiliriz.

Birde faturanı kontrol eder misin orda outlet/teşhir ürün olduğu, ürünün kusurlu kabul edilerek alındığı kaşesi veya buna benzer kaşe bilgi not var mı ve imzan varsa zaten artık iade hakkın maalesef bulunmuyor. ( Bu sadece üründe çizik veya ürünün kullanımını etkilemeyen kusurları için geçerli olur, yani misal senin fotodaki soyulmalarda bunun kapsamında, ürünün performansı düşüyor kullanamıyorsan bu kaşede geçersiz sayılır)
 

Geri
Yukarı