ASUS'un B450-F GAMING II anakartı ve Ryzen 5 1600 AF işlemci ile topladığım sistem ekte yer alan fotoğrafta gözüken ekranda takılı kalıyor. 2 farklı klavye ile tüm portları da denedim ama BIOS ekranına ve/veya herhangi başka bir ekrana geçemiyorum. Sebebi sizce ne olabilir?
Windows kurulmamış zaten aşağıda da UEFI ayarlarına geçmek için DEL ya da F2 tuşuna basınız yazıyor. Flash'ı takınca otomatik atacaktır diye düşünüyorum. Daha önce B450 anakartlı sistemde bu şekilde kurulum yapmıştım.
@238950 Arkadaşın da dediği gibi bazı klavyeler ilk kurulumda çalışmayabilir.
Takılı olan HDD veya SSD çıkarıp açmayı deneyin.
Denediklerinizin haricinde başka bir klavye ile deneyin.
Ecmel55'in söylediği kurulum USB'de çok mantıklı diye düşünüyorum.
Takılı olan HDD veya SSD çıkarıp açmayı deneyin.
Denediklerinizin haricinde başka bir klavye ile deneyin.
Ecmel55'in söylediği kurulum USB'de çok mantıklı diye düşünüyorum.
İki farklı klavye ile tüm USB portlarını denedim, tepki yok. SSD'yi değiştirdim, tepki yok. Harddiskleri söktüm, tepki yok. RAM'leri değiştirdim, tepki yok. Tüm bilgisayarı baştan söküp tekrar kurdum, yine tepki yok. Gece gece kafayı yemek üzereyim gerçekten.
ASUS'un B450-F GAMING II anakartı ve Ryzen 5 1600 AF işlemci ile topladığım sistem ekte yer alan fotoğrafta gözüken ekranda takılı kalıyor. 2 farklı klavye ile tüm portları da denedim ama BIOS ekranına ve/veya herhangi başka bir ekrana geçemiyorum. Sebebi sizce ne olabilir?
BIOS'tan USB'ler kapalı olabilir. PS/2'den takılan klavye ile deneyin. Ya da flashback özelliği ile BIOS güncelleyin. Güncellemeden sonra BIOS ayarları resetlenecegi için USB'ler çalışabilir.