Sıfır iPhone 12 vs 2. el iPhone 12 Pro vs 2. el iPhone 12 Pro Max

Bütçe
35k
Daha fazla  
Meslek
Gamer
Önceden ''iPhone 12 mi? iPhone 13 mü?'' diye konu açmıştım ama son dönemde kuzenlerime sorunca ve telefon alma işi de ertelenince iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max gibi modellere kaymaya başladım, hatta 2.el piyasalarını bilmiyorum ama belki 13 Pro, 13 Pro Max'lere de bakabilirim. Bütçem 30-35 bin civarı. Kafamı karıştıran şey bir yandan kuzenlerim alacaksan Pro modellerden almalısın diyor bir yandan da hiç ikinci el almadığım için sorun yaşar mıyım neye dikkat etmem gerek bilmiyorum. Şimdiden yanıtlayanlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet alacaksan Pro modelleri almalısın. Ama sıfır 13 daha mantıklı olur 12 ve 12 Pro yerine. En mantıklısı biraz daha bütçe arttırıp 13 Pro serisi bakmak. İlla iPhone olmayacaksa S24 serisi çok daha iyi olur.

Düz modellere göre Pro’ların işlemci be batarya kapasitesi daha iyi oluyor. Pro max ile pro içeriği aynı sadece pro maxlerde ekran boyutu daha büyük ve 1-2 saat pil kapasitesi daha fazla. Bunun tercihi sana bağlı. sıfır 12 13 yerine 2.el temiz 12 pro 13 pro veya pro max daha mantıklı. 2. elde dikkat edilmesi gerekenler : pil sağlığ(yüzdeliği), Kozmetik olarak çizik mizik varmı, tamir edilmişmi ve garantisi devam ediyormu.

Sıfır 12 alınmaz artık onu geçin çağ dışı cihaz. 12 Pro ve 12 Pro Max içinde, 12 Pro Max daha uzun giden pil ömrüne sahip ve 12 Pro Max 2,5 kat telefoto yapabilirken 12 Pro 2 kat telefoto yapabiliyor. Boyut ve telefoto farkı sizi ne kadar ilgilendirirse artık. Ayrıca 13 Pro serisine çıkarsanız 5 daha koyup 2.el olarak çok iyi olur. 13 Pro gerek ekranı gerek kamerası ile çağımıza ayak uyduran cihaz.

Tavsiyen için teşekkürler ama sıfır 13 alma yerine 2. el Pro modellerine bakmak daha bir mantıklı geliyor bana

Tavsiyen için teşekkürler ama sıfır 13 alma yerine 2. el Pro modellerine bakmak daha bir mantıklı geliyor bana

Geç cevap verdiğim için üzgünüm. İş güç biraz doluydum bu aralar

Anlattıklarından tam anlamadığım 2 şey var hocam. 1.si Pro ile Pro Max arasındaki fark cidden ekran boyutu ve pil mi sadece? 2.si düz modellerle Pro modeller arasında nasıl bir işlemci farkı var? Benim bildiğim aynı işlemciyi kullanıyorlar. Bu arada tavsiyelerin içi teşekkür ederim.

Son düzenleme:
O paraları veripte 2-3 yıl kullanılmış ki nasıl kullanıldıgını bilmeden 2. el bir cihaz almak çok mantıksız geliyor. Az para değil sonuçta 25-30k verip 2. el alınması yerine gider sıfır 256gb S23 veya S24 alırım kutusunu kendim açarım ve bahsettiğiniz 12den 13dende güzel bir cihaz

Çağ dışı biraz abartı olmadı mı hocam ? Karşılaştırma videolarında izlediğim kadarıyla gözle görülür aman aman bir fark yok minik minik farklar var ama dediğiniz gibi 13 Pro elbette çağımıza çok daha uygun bir telefon olacaktır. Bir aksilik olmazsa galiba dediğiniz gibi yapacağım tavsiyeniz için teşekkürler

Kardeşimde s23 fe var, cihazı az biraz biliyorum ve Samsung'u yıllarca kullanmış ve yıllarca da Samsung almanın daha mantıklı olduğunu savunmuş olsam da bıktırdı android artık bir ios cihazları denemek istiyorum. ve 2-3 yıllık olanlardan daha çok az kullanılmış temiz cihazlara odaklanacağım 2-3 yıllık olanlara bakmam bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…