Sıfır Tefal 1700W tost makinesi fişe takınca sigorta attırıyor

Eldorado

Hectopat
Tefal 1700W type 6680i serie 2 model tost makinesi grill cihazım vardır. Sıfır aldım uzun senelerdir kullanmadım sıfır durdu daha sonra ekmek kızartayım tost yapayım dedim fişe taktım. Mutfakta tak ana sigortayı attırdı sonra başka yerlerdeki prizlerde denedim sonuç aynı. Hep sigorta attırıyor. Sonra tefal yetkili servise götürdüm anlattım durumu akıllı evde mi oturuyorsunuz dedi evet yeni ev dedim o evde çalışmaz dedi. Ne yapacağız atacak mıyız dedim akıllı evlerde akım koruma rölesi var bu cihaz fazla amper çektiği için attırıyor dedi. Sigortanın amperini yükseltmeniz lazım dedi o da maliyet. Sigortaya baktım dediği ana korumalı sigorta 60 amperlik onu bile attırıyor. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Çözümü var mı? Atacak mıyım cihazı yazık sıfır cihaz bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Çözümü var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer tost makinenizde Kısa devre yoksa 1700w minimum 10amper sigortayi dahi attirmaz

Kaçak akim rolesi atiyorsa Cihazin metal gövdesine cereyan kacagi var demektir sizi çarpilmaktan korumak için hemen atar

Ya içerde kablolar olmamasi gereken yere temas ediyor (Montajda yanlış bağlanti olabilir) yada alt veya üst Rezistansda kaçak var arizali değişecek

Cihaz sıfır servisede götürdüm denedi cihaz sağlam dedi akıllı evlerde kaçak akım rölesi amperi yetersiz geliyor dedi.

Akim roleleri genelde 25a 40a falan olur nesi az geliyormuş Eger serviste çalıştı ısıttı ise Kısa devre yoktur ama Rezistansların birinde azda olsa gövdeye atlama var Yoksa role tepki vermez

Topraklamasız prize taksan atmaz sigorta ama dedigim gibi ise çarpılma riskiniz var söyleyeyim

Cihaz sıfır hiç kullanılmadı.

Cihaz sıfır olabilir Ok. Ama evde Fırın veya Ütü de hemen hemen Tost makinenizle aynı wattır Onları Aynı prize taktığınızda Role atmıyorsa sorun makinenizde demektir

Serviste Role yoksa sadece topraklama varsa makinede kaçakta olsa elbette çalışır İllede bu makineyi boyle kullanicam diyorsaniz Bi elektirikciye Aradan Roleyi cikartip sadece topraklamaya guvenerek kullanirsiniz

Yetkili tefal servisi makine sağlam diyorsa ben ne diyeyim siz inanmaz mısınız yetkili servisine cihazın. Bu cihaz grill aynı zamanda fişe takıp çıkar hemen ısınıyor ani çok amper çekiyor olabilir yoksa bende sizin dediğiniz gibi düşündüm ama hatta taner amrka balık ızgarası var elektrikli oda çalışıyor onunda çok çekmesi lazım mantıken anlamadım cihaz sıfır yetkili serviside sağlam deyince nereye götüreyim başka.

Cihaz sıfır servisine götürdüm arıza yok dedi.
Arıza yok demeleri bir anlam ifade etmiyor. Basit bir tost makinesi ev tesisatından fazlasını istemez. Diğer cihazların düzgün çalıştığı bir ortamda da haliyle suçlu olan tost makinesi olur. Sıfır diye arızalı ürün gelmiş olma ihtimali sıfırlanmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…