Sıfırdan evde YKS'ye hazırlanabilir miyim?

Xpecia

Yoctopat
Merhaba, konuyu özetlemem gerekirse, lise mezunu biriyim ve istediğim kariyer dolayısıyla sayısalı seçmek zorunda kaldım. Ancak sayısal bilgim temel denklem çözmeden ileri değil, hatta 2 ay öncesine kadar özel ders almasaydım temel denklemleri bile çözemedim. Şu anda yıllık 90 bin TL ödediğimiz bir etüt merkezine gidiyorum. Bu merkezin aylık birebir dersler verme gibi güzel yanı var ancak içimde bir yanlış bir yolda olduğumu söyleyen his var, çünkü etüt merkezinde düşünceler kafamın içinde dolaşıp duruyor, bunu hocalarıma söylediğim vakit "evde sıfırdan matematik öğrenemezsin, çünkü hocalarla iletişimin yok" gibi yanıtlar alıyorum. Sizce evde internetten video izleyerek 2 yıl içinde YKS sınavında iyi bir sıralama yapabilir miyim?"

Yaparsınız, şu anda her şey elimizin altında. Hocalarla nasıl erişiminiz yok, internette binlerce hocaya erişiminiz var. Etüt merkezindeki hocaları takmayın onlar müşteri kaybetmek istemiyor.

Özel ders almadan hatta ve hatta internet olmadan bile sadece kitaplarla ve okulla ülkeden birinciler bile çıktı. Tek hatırladım çoban ailenin çocuğu. Yani demem o ki kişinin hamurunda olması lazım. Evde çalışarak başarılı olmak mümkündür ama bu baya zor bir süreç

Milyonda bir olan olaylarla motivasyon kazanıp sap gibi ortada kalmakta bir ihtimal dostum. Sıralama hedefin, potansiyelin, geçmişin, kişisel disiplinin, ders çalışma imkanların bunların hepsini düşünüp senin karar vermen lazım. Eğer bir iki saat ders yapıp sonra yeter bu kadar deyip oyun oynama moduna gireceksen, ailen sen ders çalışmana saygı duymayacaksa, etüt merkezini bırakmanı kafana kakacaksa, yanlışlarını sorup öğrenme huyun yoksa, evinin etrafında çalışabileceğin farklı alanlar yoksa(kütüphane vb.) Kesinlikle evde çalışmak seni geri götürür. Eğer birisi yaptı diye herkes yapabilseydi millet çoğunu koyun gütmeye dağlara yollardı herkes 1. olup tıp kazanırdı.

Milyonda bir olan olaylarla motivasyon kazanıp sap gibi ortada kalmakta bir ihtimal dostum. Sıralama hedefin, potansiyelin, geçmişin, kişisel disiplinin, ders çalışma imkanların bunların hepsini düşünüp senin karar vermen lazım. Eğer bir iki saat ders yapıp sonra yeter bu kadar deyip oyun oynama moduna gireceksen, ailen sen ders çalışmana saygı duymayacaksa, etüt merkezini bırakmanı kafana kakacaksa, yanlışlarını sorup öğrenme huyun yoksa, evinin etrafında çalışabileceğin farklı alanlar yoksa(kütüphane vb.) Kesinlikle evde çalışmak seni geri götürür. Eğer birisi yaptı diye herkes yapabilseydi millet çoğunu koyun gütmeye dağlara yollardı herkes 1. olup tıp kazanırdı.
Hocam ders çalışma ortamım ve evde çalışacak disiplini kendimde olduğunu düşünüyorum oyun gibi şeyleri bırakalı çok oldu ekstra olarak evden hariç çalışacağım alanlarda bolca yakınımda bulunmakta ailem dershaneyi de evde çalışmayı da desteklemekte yani soru bankaları gibi şeyleri almakta sıkıntı yaşamazlar sıralama hedefim birkaç gün öncesine kadar 1460'dı lakin bu hedeften vazgeçtim etütten vazgeçme sebebim ise evde özel ders aldığım vakit konuları tıkır tıkır anlayıp dershane de sıfırdan anlatılan konuları bile anlayamamam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı