Sıfırdan geliştirilecek bir mağaza projesi için ne kadar ücret talep edilmeli?

BsAqua

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Ben yapay zeka ve genel olarak full-stack geliştiricisiyim. Artık kendi projelerime bütçe oluşturabilmek için para kazanmam gerekiyor. Bu süreçte, projelerime kaynak sağlayabilmek adına birkaç web geliştirme işi almaya başladım. Ancak bu işler için ne kadar ücret talep etmem gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Örneğin, Next.js ve Express.js kullanarak geliştireceğim bir projede, bir admin paneli, aynı zamanda mağaza sayfaları, ürünlerin listelendiği ve kullanıcıların ürünleri satın alabileceği alanlar da olacak. Yani hem yönetim paneli hem de kullanıcı tarafı olacak. Ayrıca herhangi bir hazır template kullanmayacağım, her şeyi sıfırdan geliştireceğim. Sizce bu iş için net olarak ne kadar bir ücret istemeliyim?

Ne kadar talep edeceğini bende merak ettim, piyasayı öğrenmek açısından iyi olur.
Yapay zekayla küçük bir fikir alışverişi yaptım, bana 60 bin ile 120 bin TL arasında bir fiyat önerdi ve aslında bu aralık bana da mantıklı geldi. Ama yine de bu işin içinde olan kişilerden böyle bir konuyu duymanın daha sağlıklı olacağını düşündüm. Açıkçası biraz arada kaldım diyebilirim :)

Cidden güzel döküm yapabiliyor isen responsive sorunsuz yapabiliyor isen senin yerinde olsam 200.000'den aşağı yapmazdım. Alım-satım otomasyonu bile en düşük 100K'den başlar.

Cidden güzel döküm yapabiliyor isen responsive sorunsuz yapabiliyor isen senin yerinde olsam 200.000'den aşağı yapmazdım. Alım-satım otomasyonu bile en düşük 100K'den başlar.
Kesinlikle katılıyorum, bu şekilde bir fiyatlandırma gayet makul. 5-6k a bir e-ticaret sitesi yapılmasının istenmesi ise biraz komik geliyor açıkçası 🫠

Arkadaşlar, bu konuyu okuyan herkese özellikle söylemek istiyorum: Çevrenizde bu tarz insanlar karşınıza çıkabilir. Ben de böyle biriyle karşılaştım. Dikkatli olun; size neredeyse ücretsiz şekilde, oldukça üst seviye web siteleri yaptırıp sizi kullanabilirler. Kendileri sadece pazarlama yaparak sizin emeğiniz üzerinden sizden çok fazla kazanç elde edebiliyorlar. Buna izin vermeyin.

Kesinlikle katılıyorum, bu şekilde bir fiyatlandırma gayet makul. 5-6k a bir e-ticaret sitesi yapılmasının istenmesi ise biraz komik geliyor açıkçası 🫠

Arkadaşlar, bu konuyu okuyan herkese özellikle söylemek istiyorum: Çevrenizde bu tarz insanlar karşınıza çıkabilir. Ben de böyle biriyle karşılaştım. Dikkatli olun; size neredeyse ücretsiz şekilde, oldukça üst seviye web siteleri yaptırıp sizi kullanabilirler. Kendileri sadece pazarlama yaparak sizin emeğiniz üzerinden sizden çok fazla kazanç elde edebiliyorlar. Buna izin vermeyin.

5-6K'ya PC açılmaz. En ufak bir frontend tasarımı 30K'den başlamalı.

5-6K'ya PC açılmaz. En ufak bir frontend tasarımı 30K'den başlamalı.
Kesinlikle size katılıyorum. Özellikle gençleri bu tür konularda korkutarak yanlarına çekiyor ve bedavaya çalıştırabiliyorlar. Bunun nedeni oldukça basit: Ceplerini doldurmak için yeni mezun olmuş ya da yazılımla para kazanmaya yeni başlamış gençleri kandırıp çok düşük ücretlere çalıştırmak istiyorlar. Arkadaşlar, korkmayın. Şirket kurmak ne zor ne de gözünüzde büyütmeniz gereken bir şey. Her şeyi yasal çerçevede, adım adım ve gayet kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Kendi ürünlerinizi üretip satmak mümkün yeter ki cesaretinizi kaybetmeyin. :)

Backendde node kullanacaksan vercell ile host edip hosting ücreti de alabilirsin. Kullanacağın teknolojiler çok revaçta. Ama aklında bulunsun bir sözleşme hazırlamadan sakın anlaşma, sonra tepene biniyorlar.
Bütün hizmetleri ve senin vaktini ne kadar alacağını sözleşmeye ekle be fiyatlandır.
Örneğin next.js ile frontend 6k
Node.js ile backend 8k
Hosting 3k/yıl
Admin panel 5k
Ömür boyu bakım 25k
Vs vs, fiyatları da dolar bazlı çalışan firmalara göre düzenlemen yararına olur ancak freelance yapacaksan bu işi fiyatları biraz ucuz tutmalısın. Adamlar sana ödeyeceği fiyatla kurumsala kaçmasınlar.
Sözleşme örneği istersen iletebilirim.
(Edit: fiyatlar birazcık sallama çay tadında. Yapacağın işin tam ayrıntısını ve ilerleyeceğin yolu sen biliyorsun. Ne fiyat verdiğini de konuya cevap olarak işaretlersen seviniriz. 😁)

Öncelikle herkese merhaba. Ben yapay zeka ve genel olarak full-stack geliştiricisiyim. Artık kendi projelerime bütçe oluşturabilmek için para kazanmam gerekiyor. Bu süreçte, projelerime kaynak sağlayabilmek adına birkaç web geliştirme işi almaya başladım. Ancak bu işler için ne kadar ücret talep etmem gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Örneğin, Next.js ve Express.js kullanarak geliştireceğim bir projede, bir admin paneli, aynı zamanda mağaza sayfaları, ürünlerin listelendiği ve kullanıcıların ürünleri satın alabileceği alanlar da olacak. Yani hem yönetim paneli hem de kullanıcı tarafı olacak. Ayrıca herhangi bir hazır template kullanmayacağım, her şeyi sıfırdan geliştireceğim. Sizce bu iş için net olarak ne kadar bir ücret istemeliyim?

Hocam ben bir siteye yaptırmıştım kontrol paneli ile birlikte 6 aylık almıştı ama kaç TL almıştı hatırlamıyorum bulabilirsem söylerim.

Geri
Yukarı