Sıfırdan İngilizce nasıl öğrenilir?

yakupcemil

Decapat
Daha fazla  
A1 seviyesi İngilizce'ye sahibim. İngilizcemi birkaç yılda nasıl B2 seviyesine ulaştırabilirim? Bunun için hangi yolları izlemeyelim? Hangi uygulamaları kullanmayalım? Veya YouTube'da takip edebileceğim oynatma listeleri mevcut mudur? Yarıdmcı olursanız sevinirim.

cümle kurma mantığı öğrenilmeli olumlu olumsuz fiil özne yüklem yerlerinin değiştirilmesi en fazla kullanılan 200 kelime ve bunları ezberlemek bu yöntemle 10-20 dil öğrenmek mümkün

Ben A nitelikli hocalardan hoşlanırım siz B nitelikli hocalardan hoşlanırsınız. Zilyon tane video vardır muhtemelen. İngilizce öğrenmenin en temeli cümle kurmanın mantığı ve kelime kapasitesini geliştirmektir.

A1 seviyesi İngilizce'ye sahibim. İngilizcemi birkaç yılda nasıl B2 seviyesine ulaştırabilirim? Bunun için hangi yolları izlemeyelim? Hangi uygulamaları kullanmayalım? Veya YouTube'da takip edebileceğim oynatma listeleri mevcut mudur? Yarıdmcı olursanız sevinirim.
Önerim ilk olarak 1,2 ay boyunca günde en az 3-4 saat olacak şekilde altyazılı film izlemen olur

Birkaç yıl içinde dogru bir çalışmayla C1 e kadar çıkarabilirsiniz gözünüzde büyütmeyin o kadar lütfen. Lisede dil bölümü okuyan biri olarak söylüyorum "dile maruz kalacaksınız".

Özellikle İngilizce için ingilizce şarkı dinleyerek, altyazılı sitcom izleyerek, YouTube dan yabancı kanalları seyrederek, kitapları ingilizce okuyarak, merak ettiğiniz bir konuda google dan yabancı sitelerden araştırma yaparak veya oynadığınız oyunun dilini ingilizce yaparak birkaç ayda güzel yerlere gelebilirsiniz ve hayır uydurmuyorum.

Başlangıç içinse benim önerim en yaygın kullanılan 200-300 kelimeyi öğrendikten sonra saydığım şekilde bunu ileriye taşıyabilirsiniz hemde hic grammer dedigimiz dil kurallariyla kafanızı kurcalamadan bunu yapabilirsiniz

Birkaç yıl içinde dogru bir çalışmayla C1 e kadar çıkarabilirsiniz gözünüzde büyütmeyin o kadar lütfen. Lisede dil bölümü okuyan biri olarak söylüyorum "dile maruz kalacaksınız".

Özellikle İngilizce için ingilizce şarkı dinleyerek, altyazılı sitcom izleyerek, YouTube dan yabancı kanalları seyrederek, kitapları ingilizce okuyarak, merak ettiğiniz bir konuda google dan yabancı sitelerden araştırma yaparak veya oynadığınız oyunun dilini ingilizce yaparak birkaç ayda güzel yerlere gelebilirsiniz ve hayır uydurmuyorum.

Başlangıç içinse benim önerim en yaygın kullanılan 200-300 kelimeyi öğrendikten sonra saydığım şekilde bunu ileriye taşıyabilirsiniz hemde hic grammer dedigimiz dil kurallariyla kafanızı kurcalamadan bunu yapabilirsiniz
Tavsiye ettiğiniz sıfırdan başlatan gramer kitapları var mı?

Tavsiye ettiğiniz sıfırdan başlatan gramer kitapları var mı?

İngilizcenin grammer çalışılarak ogrenilecek bir dil oldugunu dusunmuyorum. Sifirdan baslayacaksaniz once basit gundelik ifadeleri ogrenip bunlari kullanabilmeniz gerekiyor, daha sonra kelime ezberlemeniz.

Ama yine de de size onerebilecegim kaynaklar:
-Başlangıç: ÖZER KİRAZ yayinlarinin grammer kitabi ( ozer kiraz YouTube'da İngilizce icerik ureticisi ve konu anlatimlari gercekten güzel)
-Baslangic-orta seviye: MODADİL yayinlari.
-Orta: YDS publishing.
-Üst seviye: ELS yayınları

Not: İngilizce ogrenmek icin gerekli kaynaklar normal test/ konu anlatimi kitaplarina gore gercekten cok pahalı olabiliyor. Bu yuzden grammer gibi karmasik bir olaya direkt kaynak alip calismak sizi sogutur. Eğer maddi imkanlariniz varsa başta sizi cok cok zorlayacak da olsa ELS yayinlarinin kitabini alsanız, baska hiçbir kaynaga ihtiyac duymazsiniz. Ama su durumda sizin icin en uygunu MODADİL kitaplari. Belli kaliplari ogrenip, kelime bilginizi bir yere kadar getirdiyseniz MODADİL yayınları size cok şey katar. Son olarak İngilizce icin "ceviriyle öğren" tarzi kitaplar var metinleri Türkçeye cevirip çözdüğünüz paragraf tarzi bir formati var. Onlara da bir göz atmanizi tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı