Sıfırdan kasa toplamak

farkd

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, donanım hakkında hiçbir fikri olmayan biri olarak, artık yeni bir evim ve yeterli alanım olduğu için laptoptan kurtulup masaüstü bir bilgisayar istiyorum ve tek amacım güncel oyunları donanımsal bir eksiklik hissetmeden ya da minimum hissederek oynayabilmek.

Ben hiçbir fikri olmayan biri olarak her şeyin iyisini alır geçerim diye düşünüyordum fakat iş öyle değilmiş forumda biraz dolaştım o onunla darboğaz olur mu, o ekran kartı o anakartla olur mu falan iyice çorba oldum.

Cevap verirken "şunu zaten biliyordur" diye varsaymadan aptala önerir gibi önermenizi istiyorum, dediğim gibi tek derdim oyun.

Şimdi meşhur sistem toplama sitelerinden birinden bakıyorum, ekran kartı için bütçemi de korumayı düşünerek RTX 4070 12 GB kararı verdim.
İşlemci olarak yine bütçemi korumayı düşünerek i5-14400F 2.5GHz kararı verdim. ama dediğim gibi bu kararları sadece bütçemi düşünerek verdim ne kadar mantıklı kararlar bilmiyorum. ekran kartında seçenekler var evet ama işlemci konusunda Ryzen'ler falan daha da anlamıyorum.

Gelgelelim ki içinde bulunduğum cehaletle bu ikisini seçtikten sonra anakart sekmesine geldim ve sadece ekrana bakakaldım.

Özetle A'dan Z'ye her türlü önerilere açığım.

Not: Madem bilmiyorsun bir şey, hazır sistem alsana diye düşünecek arkadaşlar için, hazır sistemlerde de sorunum ya bellek ya başka bir şeyi arttırmak istiyorum fakat artırınca içine eder miyim korkusu var, bilmeyen birinin gözünden anlamaya çalışın, teşekkür ediyorum şimdiden herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplam bütçe ne kadar? Hazır sistemleri fiyat açısından daha makul buluyorum genelde. Özelleştirmeleri biz söyleriz sana sen o özelleştirmeleri yapar hazır sistem alırsın olmadı.

Hocam işlemcini arttırmanı tavsiye ederim ekran kartın için. Ben de yeni sistem topladım RAM'lerinin MHz değerini yüksek tutmaya dikkat et. Anakartını Z790 al mutlaka ileride arttırırsan sistemi anakartı değiştirmezsin. Sıvı soğutucunu iyi araştır istiyorsan aldıklarımı atayım sana.

Hocam hazır sistemlerde kast ettiğiniz bellek sorunu galiba ekran kartı belleği. Öncelikle 1080p çözünürlükte 8 GB VRAM'in yani ekran kartı belleği size yeter bir şeyi arttırdığınızda da sisteme zarar vermezsiniz merak etmeyin.

Toplam bütçenizi söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Belirteceğiniz bütçeye neler dahil olduğunu belirtirseniz daha iyi olur ona göre daha sağlıklı bir öneri yaparız.

Hazır sistem almanız daha mantıklı. İleride bir şeyi arttırmak istediğiniz zaman konu açıp destek alabilirsiniz.

Toplam bütçe ne kadar? Hazır sistemleri fiyat açısından daha makul buluyorum genelde. Özelleştirmeleri biz söyleriz sana sen o özelleştirmeleri yapar hazır sistem alırsın olmadı.
Merhaba çıkabileceğim maksimum bütçe kasa için 120k, 100k benim için ideal olanı

Merhaba konuda bahsettiğim gibi pek anlamıyorum ve artırmak benim için bişey ifade etmiyor model ismi verebilir misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…