Sıfırından daha pahalı ikinci el bileşenler

İkinci el bölümünde yorum belli şartlarla serbest olmalı mı?


  • Oy verenlerin toplamı
    55
  • Anket kapandı .

fryzen

Kilopat
Katılım
24 Temmuz 2017
Mesajlar
5.888
Makaleler
24
Çözümler
3
Arkadaşlar, son dönemde kur artışından dolayı ikinci el bileşen piyasası yükseldi ama bu kur artışının çok daha üzerinde oldu. 500 TL`ye bulunabilen RX 570 800TL`ye çıktı. Ayrıca çoğu ürünün piyasasının tamamı sıfırın üzerine çıktı.

Biri bunlara 460TL`ye sıfır RX550 alınabildiğini söylesin.

6850.png

750ti.png

550.png

260x.png

550sıfır.png


Ayrıca 3200G`lerde sıfır fiyatının altında ilan yok neredeyse.

3200g.png

3200gsıfır.png


Bu gibi durumlar ne yazık ki burada da yaşanıyor. Bu nedenle ikinci el bölümünde yorumların serbest olması gerektiğini düşünüp oylama açmıştım, çoğunluk da bu şekilde düşünüyordu ancak kurallarda değişiklik yapılmadı.


Hepinize tekrar soruyorum, bu konuda ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Katılıyorum. Geçen birisi Everest C4'lü kasalı 20.yıl özel Pentium'lu kötü sisteme 2000TL fiyat çekiyordu. Buradaydı ilan. Cidden kötü ikinci el piyasamız var. Bu yüzden atık oranı da artıyor mesela.

Bence kesinlikle yorum yapabilmeli, ifade atabilmeliyiz ikinci el ilanlara. FX sisteme 3000 küsür TL fiyat çeken adamın ilanına eleştiri yazdım diye 1 ay ceza yedim. Şimdi gitmiştir bir çocuğu kazıklamıştır...
 
2. El dediğin en azından sıfırına göre yarı yarıya olmalı diye düşünüyorum. Açıkçası ben bu kullandığım 1060'ı 300-400 TL'den okuturum diye düşünüyordum ama bu saçma sapan fiyatlandırmaları görünce daha değerli olduğunu anladım, ama içim el vermiyor yani. Bence saçmalığın daniskası. Şimdi bu konuyu gördükten sonra baktım da gerçekten sapıtmışlar. Ne diyelim böyle fiyatlardan almamak gerek 2. el.
 
Evet, olmalı. Piyasa komple güme gidecek böyle giderse, insanlar ikinci ele bu fiyatlardan dolayı hiç bakmayacak sonra düzgün fiyat koyan da satamayacak. Ürünün eksiğini, arızasını belirtmeyenler bile var; nerede kullanıldığını geçtim arkadaşa sorunsuz diye 2 adet USB portu kırık anakart satmışlar.
 
İkinci el piyasası sıfırla doğru orantılı olmalıdır. Artarsa artar, düşerse düşer, duruma ve kullanım süresine göre fiyat belirlenir ama sıfırı 1400 TL olan işlemciye 1600 TL yazanlar var ve ölücülük yapmayın diyorlar. Ne yiyip, içtiklerini merak etmiyor değilim. Orası ayrı bir kafa.
 

Geri
Yukarı