Şifreleri nereye kaydetmeliyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

60993

Hectopat
Katılım
25 Nisan 2015
Mesajlar
257
Makaleler
2
Çözümler
1
Şifreleri daha önce Chrome'a kaydediyordum fakat son 2-3 aydır şifre yöneticisi bir uygulama kullanıyorum. (Lastpass 1password gibi.) Hesap Şifrelerinizi Nereye Kaydediyorsunuz? burada Recep Baltaş Chrome'a kaydettiğini söylemiş halen kaydediyor mu bilmiyorum. Chrome'a kaydetmek güvenli değil diyorlar fakat bu şifre yöneticilerini de patlatsalar yine sorun yaşanmaz mı? Şifreleniyor deniliyor fakat 3.şahısın ana şifreyi öğrenmesi veya bilgisayara keylogger atması ile yine şifreler uçacak. Genel olarak zaten uçacak mantığı ile önemsizleştirmek istemiyorum ama şifreler kafamı kurcalıyor. Uygulamanın oluşturduğu şifreleri kullanmaya başladım güçlü şifre olması adına fakat onlarda da şifre yöneticisine erişemeyince karmaşık şifreyi hatırlamakta sorun yaşıyorum.

Kısacası şifreleri nasıl kaydetmeli nasıl oluşturmalıyız internet kafede e-Devlet gibi sitelere değil de Discord, Steam gibi uygulamaların şifresini girmem gerekiyor onları da benzersiz yapınca ve telefonun şarjı olmayınca sorun yaşıyorum. Her şeyi uygulamaya kaydetmek de sorun yaşatıyor akılda tutmak da. Girdaptan çıkamadım :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendine küçük bir defter al yeni bir şifre gerektikçe hepsini oraya yaz. Hacklesinlerde göreyim. Hiçbir şifren aynı olmasın sonuçta kağıttan bakıyorsun.
 
Kaspersky Password Manager kullanıyorum ben.
 
Programlamaya eğiliminin varsa kendi şifreleme algoritması yazıp o uygulamaya da girişte kendi algoritmanla şifrelenmiş bir parola ile giriş yapabilirsin.

Ben de düşünmüştüm. Şifreleme algoritmaları o kadar da zor ve karışık değil.
 
Ben şifrelerimi Samsung Pass uygulamasında bulunduruyorum, uygulama içinde yer alan otomatik doldurma özelliği işime yarıyor.

Şifrelerinizi elinizin altında bulunan bir not defterine de yazabilirsiniz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı