Şifreleri nereye kaydetmeliyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir kağıda yazın hocam. Ben kağıda yazmasam bile bütün şifrelerimi ezbere biliyorum.
 
Beynine. Ben hatırlıyorum hepsini.
 
Şifreleri daha önce Chrome'a kaydediyordum fakat son 2-3 aydır şifre yöneticisi bir uygulama kullanıyorum. (Lastpass 1password gibi.) Hesap Şifrelerinizi Nereye Kaydediyorsunuz? burada Recep Baltaş Chrome'a kaydettiğini söylemiş halen kaydediyor mu bilmiyorum. Chrome'a kaydetmek güvenli değil diyorlar fakat bu şifre yöneticilerini de patlatsalar yine sorun yaşanmaz mı? Şifreleniyor deniliyor fakat 3.şahısın ana şifreyi öğrenmesi veya bilgisayara keylogger atması ile yine şifreler uçacak. Genel olarak zaten uçacak mantığı ile önemsizleştirmek istemiyorum ama şifreler kafamı kurcalıyor. Uygulamanın oluşturduğu şifreleri kullanmaya başladım güçlü şifre olması adına fakat onlarda da şifre yöneticisine erişemeyince karmaşık şifreyi hatırlamakta sorun yaşıyorum.

Kısacası şifreleri nasıl kaydetmeli nasıl oluşturmalıyız internet kafede e-Devlet gibi sitelere değil de Discord, Steam gibi uygulamaların şifresini girmem gerekiyor onları da benzersiz yapınca ve telefonun şarjı olmayınca sorun yaşıyorum. Her şeyi uygulamaya kaydetmek de sorun yaşatıyor akılda tutmak da. Girdaptan çıkamadım :(
Laptop kullanmıyorsanız Chrome'a kaydedebilirsiniz.
 
Ben telefonumda gizli uygulama olan güvenli klasördeki Samsung Notes'e kaydediyorum.
 
Ben beynime yazıyorum. Eğer uygulama vs. istiyorsanız Google Password kaydedebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şifreleri daha önce Chrome'a kaydediyordum fakat son 2-3 aydır şifre yöneticisi bir uygulama kullanıyorum. (lastpass 1password gibi.) Hesap Şifrelerinizi Nereye Kaydediyorsunuz? burada Recep Baltaş Chrome'a kaydettiğini söylemiş halen kaydediyor mu bilmiyorum. Chrome'a kaydetmek güvenli değil diyorlar fakat bu şifre yöneticilerini de patlatsalar yine sorun yaşanmaz mı? Şifreleniyor deniliyor fakat 3.şahısın ana şifreyi öğrenmesi veya bilgisayara keylogger atması ile yine şifreler uçacak. Genel olarak zaten uçacak mantığı ile önemsizleştirmek istemiyorum ama şifreler kafamı kurcalıyor. Uygulamanın oluşturduğu şifreleri kullanmaya başladım güçlü şifre olması adına fakat onlarda da şifre yöneticisine erişemeyince karmaşık şifreyi hatırlamakta sorun yaşıyorum.

Kısacası şifreleri nasıl kaydetmeli nasıl oluşturmalıyız internet kafede e-Devlet gibi sitelere değil de Discord, Steam gibi uygulamaların şifresini girmem gerekiyor onları da benzersiz yapınca ve telefonun şarjı olmayınca sorun yaşıyorum. Her şeyi uygulamaya kaydetmek de sorun yaşatıyor akılda tutmak da. Girdaptan çıkamadım :(

Eğer bir eklentiye kaydetmek isterseniz en güvenlisi Bitwarden Password Manager'dir, eğer şifrelerinizi bir sunucuya kaydetmek istemiyorsanız ve güvenli bir şekilde sisteminize kaydetmek istiyorsanız bizim yaptığımız yazılım ile yeni metin belgesine şifrelerinizi kaydetip KFED ile şifreleyerek şifrelerinizi koruyabilirsiniz.


 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kağıt veya defter her zaman yanında taşımak adına sorun oluyor. Laptop kullanıyorum aslında, laptop ve akıllı telefonum dışında bir yerden giriş yapmıyorum, sadece çok nadir durumlarda yaşıyorum. Dijitalde tutunca her türlü hacklenme ihtimali var, o yüzden not defteri de tarayıcı da aynı mantık diye düşünüyorum. Bilgisayarım açıkken "şifreler" adında bir not defterini gören birisi tüm şifrelerimi hemen alabilir ki aynı şekilde Chrome'da da bilgisayarın açık olması şifreyi kopyalamak için yeterli oluyor. Otomatik doldurduktan sonra öğeyi denetle ile şifreyi *** yerine açık bir şekilde görebiliyor. Çok mühim şeylerim yok, şifreyi çok dert etmiyorum fakat normalde belirli bir algoritma kurmuştum kafamda. Bir sitede o şifrenin algoritmasını anlayan kişi diğer şifreleri de çözebilir halde oluyordu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bi' World belgesine yazıyorum. Onun dışında hangi tarayıcıyı kullanıyorsam ona kaydediyorum.
 
Ben Kaspersky Password Manager kullanıyorum. Masaüstü uygulaması ve kullanımı kolay. Uygulamayı istersen My Kaspersky hesabına bağlayarak kasaya Web'den de ulaşabilir istersen de bağlantıyı kesersin ve sadece ilgili bilgisayarda yani yerel olarak kullanırsın. Kasanın yedeğini alıp saklayabilirsin; o andaki geçerli parola ile saklar. My Kaspersky hesabına bağlarsan, Web hesabına girdiğinde, orada da ulaşmak için kasa parolasını soracak. Ayrıca dosya da şifreliyor, PDF ve görüntü dosyalarını.
 
Son düzenleme:
Sorunum çözülmüştür, not defterine yazacağım. Konu kilitlenebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı