"Şifreniz ifşa oldu" maili

Benim de başıma bunun gibi bir şey geldi. Steam'da biri arkadaş isteği attı ve bana bir link attı ve bende tıkladım. Sonra otomatik hesapla giriş yaptı ve beni siteden attı. Allah'tan Support ekibi yardımcı oldu da hesabı aldım. Böyle bir şey olursa sakın linke tıklamayın!

Steam'de her türlü hesabı geri alabiliyorsun zaten. Hesabım çalınmıştı ilk e-postasıyla geri aldım.
 
Merhaba, bugün sizleri uyarmak, bilgilendirmek adına bir konu açıyorum. Öncelikle olaydan bahsedeyim. Son iki haftadır girdiğim çoğu sitede, bir site veya uygulamadaki veri ihlali nedeniyle şifreniz ifşa oldu diye bir uyarı alıyordum. Başlarda önemsemedim, bir şey olmaz herhalde deyip çıkan uyarıları tamam deyip geçiyordum. Ta ki bundan 4-5 gün öncesine kadar. YouTube'da takılırken birden bir mail geldi. Mailin içeriğine baktığımda Spotify hesabınıza Amerika birleşik Devletleri'nin bilmem ne eyaletinden giriş yapıldı falan diyordu. Bu olaydan sonra iyice kıllanmaya başladım fakat yine de takmadım. 4-5 gün sonra ise bugün akşam saatlerinde yine YouTube'da takılırken yine bir mail geldi ve bu kez de, Ubisoft hesabınıza costa Rica'dan giriş yapıldı diye bir uyarı Mail'i geldi. Hemen bütün sitelerdeki şifrelerimi değiştirdim ve çift faktör koruma hizmeti sunan bütün sitelerde çift faktör korumayı etkin hale getirdim. Eğer siz de bu uyarıyı alıyorsanız veya bir gün bu uyarıyı alırsanız dikkat etmekte fayda var. Ben hızlı davrandım ve hesaplarımı koruyabildim, fakat sizin hesaplarınız çalınabilir. Çok dikkatli olun arkadaşlar, söylemedi demeyin. :) buraya kadar okuduğunuz için teşekkür eder, hepinize iyi günler dilerim.

Eki Görüntüle 723172

Eki Görüntüle 723173
Aslında hızlı olduğun için değil de biraz şanslı olduğun için kurtarmıșsın. Adamlar hesabına giriş yaptıysa 15 saniyede bile şifreyi değiştirebilirlerdi. Gerçi değişselerde kurtarırsın hesabı fakat içinde sana ait bilgiler varsa onlar kesin karşı tarafa gitmiştir çoktan.
 
Aslında hızlı olduğun için değil de biraz şanslı olduğun için kurtarmıșsın. Adamlar hesabına giriş yaptıysa 15 saniyede bile şifreyi değiştirebilirlerdi. Gerçi değişselerde kurtarırsın hesabı fakat içinde sana ait bilgiler varsa onlar kesin karşı tarafa gitmiştir çoktan.
Evet bilgisayar başında olmam büyük şanstı. Siteye girip şifremi değiştirmem 15 saniyemi almadı.
 
Buna benzer bir olay başıma geldi ama bir yere üye olmadım sadece siteye girdiğimde üye ol kısmına girdiğimde sağ üstte çıktı bu uyarı bu uyarından sonra gelişmiş korumayı açıp şifrelerimi kontrol ettiğimde "Güvenliği ihlal edilmiş şifre bulunmadı" yazısı çıkıyor. Ondan sonra have i been pwned sitesinden mailimi arattım "Good news ---- no pwnage found!" yazısı çıkıyor karşıma çıkan yazının reklam olma ihtimali nedir sizce

 
Karşıma çıkan yazının reklam olma ihtimali nedir sizce?

Reklam ihtimali yok Chrome bildirimi ise. Bildirimde mail mi şifre mi açığa çıktığı yazar. Kolay bilinen şifrelerdense o yüzden uyarı verir. Mail dediyse bir yerde açığa çıkmıştır sadece o site değil kontrol edilen.
 
Neyse geçmiş olsun.
Bir tane oltalama saldırısı olmadığı için şükretmelisin :) .
Artık teknoloji o kadar değiştiki domainler bile değişebiliyor.

[email protected] domaini Spotify gerçek sanıyorsun ama arkada bir Gmail hesabı açık.
 

Geri
Yukarı