Sigara havalı bir şey mi?

Beş ya da bilemedin on sene sonra havalı mı yoksa hastalık mı olduğunu anlayacaklar. Nefes darlığı, kanser veya akciğer sorunlarının baş göstermesi durumunda kendilerine hayıflanacaklar.

Bunun yeterli bir gerekçe olduğunu sanmıyorum. Elbette sağlık sizin. Fakat sigara içmek bireysel bir durum değil. Çevrenizdeki insanları da o sigarayı içerken rahatsız edebiliyorsunuz. Yok ben yalnızken içiyorum gibi yalanlar atmaya gerek yok. Biliyoruz ne olduğunu. Kendi zayıflığınız sebebiyle sigaraya başlamanızı gerekçe gösterirseniz maalesef ki geçerli not alamazsınız. Hayatta zorluk yaşayan birçok insan var. Hepsi sigara mı içiyor? Sigara yerine kendinizi spora adayıp sağlıklı bir hobi sahibi de olabilirdiniz. Bu yüzden de yok yaşınız ufak yok hayat zor gibi bahanelerle bir yere varılamaz. Dediğim gibi sigara, alkol gibi bireysel tüketilen bir ürün değil. İçmeyenler de bu durumdan nasibini aldığı için laf ediliyor. Şahsen ben sigara içenlerin duyarlı olduğunu hiç görmüyorum. Utanmasalar insanın suratına duman üfleyecekler.

Her ne olursa olsun, sigaranın bahanesi irade zayıflığından ötesi olamaz.
Çok doğru.

Geri
Yukarı