Sigara içerken mideme bulantısı ve göz sulanması neden olur?

furkan321

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle bağımlısı değilim "bırak o zaman, içme o zaman" gibi vs. cevaplar vermeyiniz.

2-3 ay önce yolda yürürken sigara içiyordum ve fazla nefes aldığım için mi bilmiyorum bir anda kusma hissiyatı geldi ve direkt sigarayı yere attım, sonralarda ise sigarayı çok abartı olmasa da normalden fazla içime çekersem kusma hissiyatı olmaya başladı ve ardından da 2-3 haftadır sonlarına doğru kusma hissiyatı doğuruyor. Hiç kusmadım ama ağzım sulanıyor ve hafif "öğk" oluyorum ve gözlerim sulanıyor sebebi nedir? Reflü bir sebep olabilir mi?

İfadeler: KGB
Aç karnıma çay + sigara yapınca benim başıma geliyor bu. sebebini tam bilemiyorum tabii

Benim sigaraya alerjim olduğu için oluyor bu belirttiğin şeyler, senin de sigara dumanına alerjin olabilir.

Eğer art arda içiyorsan, aç karnına içiyorsan, hızlı hızlı içiyorsan, içine çok çekiyorsan, veya bir süre içmeyip (örn 2 hafta) sonra tekrar içiyorsan vs veya ara ara nadiren içiyorsan bünyen alışmadığı için olabilir. Veya direkt bünyen kaldıramıyor tütünü, ne içiyorsun ve günde kaç adet?

Art arda hızlı çekmiyorum ya da aç karnı hiçbir şekilde içemem zaten bahsettiğim sebepten dolayı. Günde belli bir içim sayım yok eğer aromalı sigaram olursa günde 2-3 tane içerim ama normal sigarayı haftada 4-5 adet içerim ki bu da zaten 2-3 aydır olan bir durum.

4-5 saat boyunca aynı nargile tütününü içtiğimi bilirim bence bünyem kaldırır diye düşünüyorum tabii sigara tütünü ile nargile tütünü aynı değil orasını bilemem.

Normalde arkadaşım sigara alır evime gelir balkonda oturur çayla beraber 2-3 adet içerim, kendim öyle paket almam eğer alırsamda sarma alırım fabrikasyon sarma.

Aç karnıma çay + sigara yapınca benim başıma geliyor bu. sebebini tam bilemiyorum tabii
Ben aç karnı hayatta içmem hep tok içerim kusuyo gibi olmayayım diye ama ona rağmen oluyor işte.

Son düzenleme:
Aromalı sigaraları çok içiyorsanız ondandır büyük ihtimalle. Günde en fazla 1 tane öneriyorum. Fazlası hem sigaradan soğutuyor hem de mide bulantısı yapıyor.

Aromalı sigaraları çok içiyorsanız ondandır büyük ihtimalle. Günde en fazla 1 tane öneriyorum. Fazlası hem sigaradan soğutuyor hem de mide bulantısı yapıyor.
Aslında aromalı sigara satımı az olduğu için çok pahalı haliyle de o kadar çok kullanmıyorum mesela en son 1 ay önce falan içmiştim.

Az önce kahvaltıdan sonra sigara içtim fakat 4-5 çekim sonrası hafif bi kusma hissiyatı yarattırıyor öyle ağır bi miğde bulantısı çekmiyorum sadece kusturacak gibi oluyor ve o his aklıma geldikce hafif bi "öğk" oluyorum.

Kullandığın sigara ağır olabilir biraz daha hafif bir şey içmeni öneririm, Veya direkt bırak Saman ve kağıt tadı veren şeye 50-60TL vermek bana saçma geliyor tadını sevseniz bile bırakmanızı öneririm, sağlıklı olmamasından dolayı değil de fiyatından dolayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…