Sigara içtiğim akciğer röntgeninde belli olur mu?

Arkadaşlarımın arasında benim akciğerlerim pamuk gibi. Lise 2'ye gidiyorum. Herkes özenti birbirlerinden görüp içiyorlar. Kadına, hayvanlara şiddetten ve uyuşturucu kullanmaktan sonra yapacağım son şey sigara içmek.
Akıl kârı değil ki? Hadi tadı iyi olsa neyse, canı çekmiş başlamış diyeceğim.

Akıl kârı değil ki? Hadi tadı iyi olsa neyse, canı çekmiş başlamış diyeceğim.

Aynen öyle saçma salak şeyler. Ayrıca sigaralarda 15-20 ₺ nasıl para yetiştiriyorlar anlamıyorum. Ayda 600 TL yapar. Gider RX570 alırım iki ayda.

İnsan ticareti ve organ kaçakçılığı yaparsın ama sigara içmezsin yani?
Tespit harika yalnız. 🤣

Aynen öyle saçma salak şeyler. Ayrıca sigaralarda 15-20 ₺ nasıl para yetiştiriyorlar anlamıyorum. Ayda 600 TL yapar. Gider RX570 alırım iki ayda.
Hakikaten. Bu arkadaşa annesi babası sormuyor mu bu para nereye gidiyor diye?

Çevremden gördüğüm kadarıyla içtiğin sigaranın karbonmonoksit oranına ve ne kadar çok kullandığına bağlı, bir yılı geçmiş sigara kullanımında ufakta olsa akciğerde leke oluşabiliyor. Kullandığını gizlemek kesinlikle çözüm değil, kararlı bir şekilde zararlarının farkında olduğunu ve kısa zamanda bırakacağını söylersen endişe etmene gerek kalmaz. Zararının kendine olduğunu ailene anlatırsan anlayışlı olabilirler.

Maalesef görünür. En iyisi ailene sakince, güzelce bundan bahsetmek. Ben başladığım zamanlar babam, içtiğim için değil kendisine içtiğimi söylemediğim için kızmıştı. 1 ay önce bıraktım ve doğal olarak 1 aydır içmiyorum. Sadece sabah uyandığında ağzında oluşan o iğrenç tat için bile bırakılır, vücuda verdiği zararı saymıyorum. Umarım en yakın zamanda sen de bırakırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı