Sigara insanda fazla düşünme ve stresi arttır mı? Duygu ve düşünceler üzerindeki etkisi nedir? Günde 3-4 defa içmenin olan tüm zararları nelerdir?
Bırakmak istemiyorum bırakacak gibi durmuyorum. Ne yapmalıyım? İçince serotonin ve endorfin hormonlarının salımını tetikler mi?
Sigara insanda fazla düşünme ve stresi arttır mı? Duygu ve düşünceler üzerindeki etkisi nedir? Günde 3-4 defa içmenin olan tüm zararları nelerdir?
Bırakmak istemiyorum bırakacak gibi durmuyorum. Ne yapmalıyım? İçince serotonin ve endorfhormonlarının salımını tetikler rahatlatıyor
İçerken rahatlatıyor çünkü çektiğin nikotin beynindeki dopamin kapaklarını açıyor. Ama aynı zamanda normalde vücutta salgılanmayan dopamini vücudun hep ister hale geliyor alamayınca sinir ve stres yapıyorsun.
@Asragus 'un da dediği gibi pek çok kişinin sandığının aksine vücudun ihtiyaç duyduğu şey nikotin değil nikotin alındığında tetiklediği dopamin salınımı oluyor. Eğer yeterli iradeyi gösterip bir süre almazsanız vücutta oluşan bu şartlandırma da kaybolur.