Sigarayı bıraktıktan sonraki yapılması ve yapılmaması gerekenler

Makaleler
56
Yer
İstanbul
Herkese selamlar.

6 yıldır sigara içiyordum. Sigarayı bıraktım. Sigarayı bırakmamdaki en büyük etken ameliyat olmam. Ameliyattan sonra her sigara içtiğimde ölüyor gibi hissetmem.

Şimdi sorum, sigara kullanıp sigarayı bırakmış veya bu konuda bilgisi olanlara:

Sigarayı bıraktıktan sonra bu süreci desteklemek için neler yapılmalı? Neler yapılmamalı? Vücuttaki toksinleri atmak için nasıl bir yol izlenmeli? Sigara bırakılmasını destekleyecek yiyecek-içecekler-hareketler var mıdır? Mesela yoğurt tüketmek gibi.

Sigarayı bıraktıktan sonra neler yaptın? Nasıl geri başlamadın? 3 ay önce bırakmıştım, 1 ay içmedim ve tekrar başladım.
Benim bu konu hakkında konuşmak için yaşım küçük ancak kuzenimden gördüğüm şeyleri söyleyebilirim sana abi. Kuzenim ilk bıraktığında nikotin bandı almıştı ve onun bayağı bir etkisi olmuştu 1 ay hiç canı istemeyip nikotin bandını da azaltıp tamamen bıraktı sigarayı. Sonrasında arkadaş çevresi nedeniyle tekrar başladı ancak canının istemediğini söylüyordu. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Sigaranın kokusu kötü gelir bir andan sonra. Şahsen ben duramıyorum sigara kokan bir odada.
İnanır mısın sigarayı bırakıp tekrar başladıktan sonraki ilk sigaranın tadı muhteşem geliyor.

Herkese selamlar.

6 yıldır sigara içiyordum. Sigarayı bıraktım. Sigarayı bırakmamdaki en büyük etken ameliyat olmam. Ameliyattan sonra her sigara içtiğimde ölüyor gibi hissetmem.

Şimdi sorum, sigara kullanıp sigarayı bırakmış veya bu konuda bilgisi olanlara:

Sigarayı bıraktıktan sonra bu süreci desteklemek için neler yapılmalı? Neler yapılmamalı? Vücuttaki toksinleri atmak için nasıl bir yol izlenmeli? Sigara bırakılmasını destekleyecek yiyecek-içecekler-hareketler var mıdır? Mesela yoğurt tüketmek gibi.

Bırakman iyi olmuş. Seni yavaş yavaş bitirip tüketen bir madde. Yaşım 14 ne sigara kullandım ne de kullanacağım. Bu yaşta içen saçma arkadaşlar görmüş biri olarak konuşuyorum. 🤭

Yoğurt yiyebilirsin. Babam da her zaman söylüyor vücuttaki zararlı atıkları temizler diye. Ağzını fırçalamaya başla düzenli olarak. Temiz hava al arada sürekli kapalı alanda fazla soluma veya kalma.

Sigara içen kişilerden uzak durmaya çalış pasif olarak da zararlı. Arada egzersiz yapmanda iyi olacaktır.

Araştırdım ama şunları bulabildim yapabilirsin. Sakız çiğnemeyi de dene. Zaten birakabilirsin.org paylaşımı.

Sigarayı Bırakma Günü: 5 Adım - Bırakabilirsin 👨‍🔧

Sigara içtiğiniz elinizi meşgul edecek bir şey bulabilirsiniz. Bazısı tesbih çeker bazısı yoyo ile oynar kimisi stres topu ile oynar. O elinizin sürekli bir şey ile meşgul olması gerek. Genel olarak da düşünün sigarayı. Düşünmezseniz ve bir anda aklınıza gelirse canınız çeker. Ben de ameliyattan sonra bıraktım fakat bırakmasaydım çok sıkıntıya düşecektim ameliyatımı da zor yaptılar. Şöyle söyleyeyim 25'ini göremezsin falan dedi doktor. 2 senem kaldı Allah kaza bela vermezse göreceğim inşallah.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı