Sigortasız araçla çevirmeye girilirse sorun olur mu?

CaesarArn

Centipat
Katılım
11 Mayıs 2022
Mesajlar
59
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, biraz tuhaf bir soru fakat kız arkadaşım Sapanca'da yıl dönümümüzü kutlamak için bir yer ayarlamış ulaşım için otobüs kullanacaktık fakat istediğimiz saatlere uygun Eskişehir-sapanca arası otobüs yok ya ayarladığımız yere 1 gün önceden gitmemiz ve otogarda kalmamız gerekiyor ya da 12'de giriş yapacağımız yere otobüs saatlerinden dolayı akşam 7-8 gibi varabiliyoruz. Çok ani geliştiği için tren bileti de bulamadık 24'ü sabahı orada olmamız gerek ama o güne bilet kalmamış sadece akşam var. Otobüs ile aktarmalı minibüs ve taksi yaparak varacağımız yere gidebileceğimiz bir rota çizdik ama bu sefer de 2 kişi otobüs oradan minübüs oradan taksi falan derken ulaşımımız hem çok eziyet oluyor hem de ulaşım ücretimiz gidiş dönüş 600-700 lirayı buluyor. Aracımla yakıt hesabı yaptığımda en baba gezerek 500 liraya gidiş dönüş yapabiliyoruz ve hususi aracımla gidip rahat etme imkanımız oluyor, bu yüzden aracımla gitmeyi düşünüyoruz ve asıl problemde burada başlıyor işte.

Aracımın sigortası 1.5 ay önce bitti 4000 lira gibi saçma bir rakam çektiklerinden dolayı maddi durumlardan hâlâ yaptırmadım 2-3 yıldır şehir içi dışı araç kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç sabah saatlerinde çevirmeye girmedim, çevirme yaptıklarını da (en azından gittiğim yerlerde) görmedim. Soracağım şu ki 9-12 arası sabah öğlen saatlerinde çevirmeye denk gelir miyim? Gelirsem sigortasız olduğundan dolayı direkt bağlama işlemi mi uygulanıyor yoksa ceza mı kesiyorlar? Veya bu güzergahta çevirme var mı bilen birileri aydınlatıp bir fikir verirse çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konudan bir tık bağımsız olabilir fakat ben Martı ile çevirmeye girdim. Çevirme olursa ve yakalanırsanız geçmiş olsun ama bu konudan anlayanların yazması daha doğru olur.
 
Çevirmeye girmekten korkma, 200 lira falan cezası var o kadar. Araç bağlanmıyor galiba. Maddi hasarlı bir kaza durumunda başına geleceklerden kork.
 
Biraz şans işi bazı polisler sadece ehliyete bakıyor bazısı ehliyet ruhsat. Gideceğiniz yerde plakanız farklı olacağı için çevirmeye girme olasılığınız daha fazla ve trafik sigortası zorunludur kontrol ederse ceza çıkar fakat kasko zorunlu değildir.
(2022 de 196 TL imiş cezası)
 
Son düzenleme:
Biraz şans işi bazı polisler sadece ehliyete bakıyor bazısı ehliyet ruhsat. Gideceğiniz yerde plakanız farklı olacağı için çevirmeye girme olasılığınız daha fazla ve trafik sigortası zorunludur kontrol ederse büyük ceza çıkar fakat kasko zorunlu değildir.
Şans işi değil. Hatta artık imkansız o şans işleri. Çünkü çevirmeye girerken ilk olarak tabletten plaka kontrol ediyorlar ve anında görüyorlar. Hatta sorguladıkları için mecbur ceza yazıp bağlıyorlar.
 
Şans işi değil. Hatta artık imkansız o şans işleri. Çünkü çevirmeye girerken ilk olarak tabletten plaka kontrol ediyorlar ve anında görüyorlar. Hatta sorguladıkları için mecbur ceza yazıp bağlıyorlar.

Ben o tabletten bir tek ehliyet bakıyorlar sanıyordum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı