Sıkı bir çalışmayla 3 ayda sınav kazanılır mı?

YKS'den bahsediyorsanız kazanmanın sizin için ne olduğunu tanımlamanız lazım. Ama eğer okumaya değer bir bölümden bahsediyorsanız (Sayısal için ilk 75K diyebilirim) hayır, imkansız. Ama ilk 500K benim için iyi derseniz sıfırdan olduğunuzu varsayarak günde 8 saat ile başarılabilir.

YKS'den bahsediyorsanız kazanmanın sizin için ne olduğunu tanımlamanız lazım. Ama eğer okumaya değer bir bölümden bahsediyorsanız (Sayısal için ilk 75K diyebilirim) hayır, imkansız. Ama ilk 500K benim için iyi derseniz sıfırdan olduğunuzu varsayarak günde 8 saat ile başarılabilir.
Geçen sene hiç çalışmadan 350 bine girdim biraz saçmaladın gibi.

O zaman ona göre bilgi yaz. Ben kendimce tavsiyelerde bulundum. Karar sende. Hedefin nedir?
İlk yüz bin. Eşit ağırlığım. Bütün gün ders çalışacağım. Günde yaklaşık 10 saat çalışacağım. Sınava 110 gün var gibi bir süre var. 1100 saat eder.

O zaman ona göre bilgi yaz. Ben kendimce tavsiyelerde bulundum. Karar sende. Hedefin nedir?
Matematik hariç diğer dersler tamam gibi.

İlk yüz bin. Eşit ağırlığım. Bütün gün ders çalışacağım. Günde yaklaşık 10 saat çalışacağım. Sınava 110 gün var gibi bir süre var. 1100 saat eder.

Sayısalcıyım ama yardımcı olmaya çalışayım. Matematik EA'da asıl öne atan ders sanırım. AYT Matematiğin nasıl? Eğer 10 ve üzeri net yapıyorsan Geometri hariç, Geometriye asılabilirsin. Eğer 10 ve altıysan önce günde 3-4 saatini sadece Matematiğe ayır. Her gün TYT denemesi atmayı ihmal etme (en azından sadece TYT Matematik Nisan'a kadar). Aslında Temelin varsa yapılabilir. Şimdiden başarılar dilerim.

Aralık ayı programımı buldum az önce. Şunu kendine uyarlarsan aslında ilk 50K bile yapılabilir. Dersleri kendi alanına göre şekillendir.
1677831875231.png

Son düzenleme:
Hocam bir EA olarak arkadaşin dediği gibi bizde öne atan matematik zaten. Edb. ve sosyal yapamıyor olsan EA gecmezdin diye düşünüyorum. Ben edebiyatı şans işi olarak görüyorum orası ayrı. Sen matematiğe yüklen. Sadece matla hukuk gidenleri illaki duymussundur. Benim sosyalim çok iyiydi o konuda bir şey diyemecegim. Ama sen matematiği yaparsan gerisi gelir.

Doğru bir planlama, verimli çalışma (çok ve boş çalışma değil ama) ile yapabilirsin. Zamanini hangi dersin hangi konusuna ayirmayalim diye planlama ile baslayabilirsin.
Tavsiyem geçmiş yıllarda hangi konudan ne kadar çok soru çıkıyor araştırması ile başlayıp, en çok soru çıkan konuları kolaydan zora doğru sıralayarak başlayıp bitirirseniz günün sonunda çıkacak olan soruların çoğuna hakim olacaksanız. Her konuya hakim olmaliyim düşüncesi yerine konuların %80+ üzerine tamamiyle hakim olmaya çalışmak şu aşamada sizin için daha faydalı olacaktır.
Amacınız sınavda bütün soruları çözmek yerine minimum yanlış yaparak maksimum soruyu çözmek olursa yapabilirsiniz.
Başarılar şimdiden, olay tamamen zaman yönetimi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı