Silahla vurulma hissi nasıldır?

Vurulduğun bölgeye ve kullanılan mermi cinsine göre değişir. Mermi çekirdeği şarapnel parçaları gibi girdiği bölgede dağılır, hele ki kemiğe denk geldiyse vay haline. Bu senaryoda çekeceğin ağrı çok çok yüksek olacaktır. Kemiğe denk gelmeyen, sıyıran veya kas içine denk gelen mermi, diğer senaryoya göre daha az acıtır.
 
Hızlı ve ince uçlu bir şeyin vücuduna girmesi hem acı hem de yanma hissi oluşturur. Tabii merminin kalibresi de önemli. ABD'deki polislerin bodycam kayıtlarının bazılarını YouTube'ye yüklüyorlar, orada mesela 9mm'ye dayanıp bir süre daha çatışmaya devam edenler oluyor. Genelde tek mermide(9mm baz alarak konuşuyorum) kimse düşmüyor. Bu da ilk anda etkisinin, sonrasına göre oldukça düşük olduğunu gösteriyor. Bu yüzden şüpheliye çok kez ateş ederler, saf dışı kalması için.

Bizim buzdolabı vurulmuştu. Pencerede erimeden oluşan bir delik oluştu.
Olay gerçekse nasıl gerçekleştiğini çok merak ettim. :D
 
İlk başta bi' sekiyorsun ama sonra hiçbir şey hissetmiyorsun, sinek ısırığı gibi :)

Polat Alemdar'a sor.
 
Mideyi delip geçen ama vücuttan çıkmayan bir kurşuna maruz kalmıştım. Hissettiğim yakıcı bir acı değildi. Çocukluğunuzda oyun oynarken karın boşluğunuza yumruk vurulduğu olmuştur . Bir an nefessiz kalırsınız. Aynı şeyi hissetmiştim.
 

Geri
Yukarı